Jaan Kirsipuu ühineb Belgia tiimiga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Aldo Luud

Eesti läbi aegade üks parimaid jalgrattureid Jaan Kirsipuu jätkab ratturikarjääri belglaste amatöörmeeskonnas, mis tuleval aastal võistleb peamiselt Aafrikas.

«Päris tippspordiks seda nimetada ei saa, ent võistlused kuuluvad UCI kalendrisse,» selgitas tänavu kodus amatöörina pedaalinud ning grupisõidus Eesti meistriks kroonitud 39-aastane Kirsipuu. «Põhimõtteliselt annab see võimaluse huvitavates kohtades reisida ning võistelda – olen sellest juba ammu unistanud.»

Ainsa eestlasena Tour de France etapivõiduni küündinud Kirsipuu ei kavatse siiski ainult turismile pühenduda, vaid loodab uue tiimi värvides mõne võidu napsata.

«Mul on meeskonnas mõned tuttavad ning nende käest uurisin, millise tasemega ratturid nendel võistlustel osalevad. Usun, et see on minu jaoks paras tase,» lausus Kirsipuu. «Kalender on korralik, aastas tuleb vähemalt 50 võistluspäeva. Lisaks sõidan ka Eestis, kuigi selle jaoks on päris raske aega leida.»

Esimene võistlus peaks toimuma 23. jaanuaril Dubais. Alates oktoobrist viis nädalat rattasõiduga pausi pidanud Kirsipuu oli pisut kahtlev, kas suudab esimeseks jõuprooviks vormi koguda, ent uskus, et läheb ikkagi kohale. «Järgmine nädal sõidan Prantsusmaale harjutama,» lisas ta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles