Võrkpallikoondis on väheatraktiivne?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (rünnakul) kerkis Türgi vastu 27 punktiga üleplatsimeheks.
Oliver Venno (rünnakul) kerkis Türgi vastu 27 punktiga üleplatsimeheks. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Tundub mõneti uskumatu, et teist korda järjest Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile jõudnud Eesti võrkpallikoondise särgil ei ilutse ühtegi sponsorlogo. Tõsiasi on, et meie edukaimal pallimänguvõistkonnal pole peasponsorit.

Kaks aastat tagasi sügaval masuajal ulatas EMil kaasa teinud rahvusmeeskonnale abikäe tuntud internetipõhine hasartmängufirma, kelle logo maitsekat mänguvormi kaunistas. Statistikaameti põhjal liigub Eesti majandus vapralt ülesmäge, kuid vähemalt võrkpallikoondisel pole õnnestunud suurfirmade eelarvest tükikest endale hammustada.

Tänu riigi poolt EMi ettevalmistuseks eraldatud pooleteisele miljonile kroonile on Eesti koondise rahaline seis võrreldes kahe aasta taguse ajaga etem, kuid alaliidu tänavuses eelarves haigutab sellegipoolest ligi 50 000 euro suurune auk, mida üritatakse leevendada fännisärkide müügist teenitava tuluga.

Võrkpalliliidu peasekretäri Tarvi Pürni sõnul sõltub pea­sponsori väljakäidava raha hulk mitmest pisiasjast, kuid 10. septembril Tšehhimaal Karlovy Varys EMi alustava koondise särgile saab logo firma, mis eraldab meie palluritele 40 000 – 65 000 eurot.

«Oleme peasponsorit otsinud eelmise aasta sügisest saadik ja pidanud läbirääkimisi ettevõtetega, kellel on ärihuvisid ka Tšehhimaal,» lausus Pürn.

«Majandusnäitajad on läinud küll paremaks, kuid erasektori sporti suunatav raha hulk pole kasvanud. Samas on EMini aega ja lootus pole kadunud,» lisas ta.

Eesti koondise tänavustesse tegemistesse on ettevõtetest andnud suurima panuse üks energiajoogifirma, kelle «suur­sponsori» staatus ei luba aga logo särgile panna.

Rahvusmeeskonna 200 000-eurone eelarve lubas alaliidul korraldada Pärnus kõrgetasemelise turniiri, mis võimaldab fännidel kodukamaral haruharva mängivat koondist oma silmaga kolmel päeval järjest kaeda.

Piiratud võimaluste tõttu ei jõua mängud teleekraanile, sest ühe mänguga seotud 3200
euro suurune kulu käib üle jõu. Võrdluseks: eelmisel nädalal Tallinnas peetud korvpallikoondise – jääb EM-finaalturniirist valgusaasta kaugusele – kontrollturniirist tehti otseülekandeid.

Eesti koondis kaotas avamängus samuti EMiks valmistuvale Türgile 0:3 (sama tulemusega jäid ka meie jalgpallurid kolmapäeval võõrsil peetud sõprusmängus türklastele alla – toim). Türgi võrkpallurid loovutasid meie meestele geimides 26, 27 ja 29 punkti.

Peatreener Avo Keel saatis põhikoosseisus platsile Kert Toobali, Oliver Venno, Keith Puparti, Martti Rosenblatti, Ardo Kreegi, Raimo Pajusalu ja libero Asko Esna. Vahetusest sekkusid arvestataval määral Jaanus Nõmmsalu ja Meelis Kivisild.

Ligi kaks kuud trenni teinud koondislastest võib esile tõsta rünnakul suurima koormuse saanud Vennot, kes üleplatsimehena tõi 27 punkti ja lõi palle maha 60-protsendilise efektiivsusega. Mängupilt oli oodatult krobeline ja saab ainult paremaks minna.

Teises eilses kohtumises alistas Kanada Läti 3:1 (–24, 23, 20, 19). Täna läheb Eesti vastamisi lõunanaabritega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles