Korraldaja: võistlus katkestati, kui tuli ametlik surmateade

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi tegutses õnnetuse järel Kuressaare lennuvälja motoringrajavõistlusel operatiivselt, kuid Anna-Liisa Udumäe elu ei suudetud päästa.
Kiirabi tegutses õnnetuse järel Kuressaare lennuvälja motoringrajavõistlusel operatiivselt, kuid Anna-Liisa Udumäe elu ei suudetud päästa. Foto: Reemet Uhle

Laupäeval Kuressaare lennuväljal peetud moto­ringrajavõistlusel kaotas elu noor fotograaf
Anna-Liisa Udumäe (19). Organisaator lükkas ümber õnnetuse järel levinud eksiinfo, nagu jätkunuks võistlus ka pärast kurba vahejuhtumit.

«Alguses läksime tõesti võistlusega edasi, kuna motoüritustel ikka juhtub selliseid asju, et inimene teadvusetuna ära viiakse, aga nii kui tuli ametlik teade, katkestasime ürituse kümne minuti jooksul,» selgitas ürituse korraldaja Margus Ostnik, kes sai kurvast uudisest teada paar tundi hiljem. «Kõigepealt teatati meie raja ääres olnud kiirabile, kes ütles mulle.»

Õnnetus juhtus laupäeval kell 12.20, kui rajal olid Rookie 600 ja Stock-võistlusklassi tsiklid. Kahe võistleja masinad põrkasid kokku, juhid kaotasid kaherattaliste üle kontrolli ja paiskusid rajalt välja. Kahjuks just sinna, kus seisis ja pildistas fotograafidele mõeldud eraldusvesti kandnud Udumäe.

Kuigi Lääne ringkonnaprokuratuur on õnnetuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustanud ka kriminaalasja, olid Ostniku sõnul kõik turvanõuded täidetud ja tegemist lihtsalt mitme halva asja kokkulangemisega.

«Eraldasime meedia esindajatele kokku viis vesti ja need olid ainukesed inimesed, kes peale kohtunike tohtisid käia teatud aladel, kuhu pealtvaatajaid ei lasta,» ütles Ostnik, kelle sõnul ei viibinud selles kohas peale Udumäe kedagi.

Kevadel Tallinna kunstigümnaasiumi meediaklassi lõpetanud Udumäe oli anonüümsust palunud koolikaaslaste silmis hoolimata tema noorest east andekas fotograaf.
«Ta tegi häid pilte ja oli muidu ka tore ja ilus tüdruk,» kinnitas koolivend, kes küll Udumäega viimasel ajal palju suhelnud polnud.

«Tänu Anna-Liisale usun nüüd, et ilus nägu ei välista mitte kunagi ilusat hinge,» meenutas neiu sõbranna Merit Maarits.

Udumäe talendist annab aimu ka see, et ta töötas portaali motorsport.ee heaks ja oli mootorispordiüritustel sage külaline. Ka Ostnik oli teda varem üritustel näinud, kuid isiklikult teda ei tundnud.

Udumäe tegeles fotograafia kõrvalt modellitööga,  suvel asus ta teenindajana tööle populaarsesse Varblase kohvikusse.

«Mul oli endal temaga vähe kokkupuuteid, sest ta oli meil nii uus, kuid ta oli tubli ning jättis alati endast püüdliku ja rõõmsa inimese mulje,» ütles töökaaslane hukkunu kohta. «Sellise õnnetusega on raske leppida.»

Pärast traagilist õnnetust loodi suhtlusportaalis Facebook kommuun «Kaastunde avaldus Anna-Liisa Udumäe omastele». Eile õhtul kella 20.40ks oli sellel rohkem kui 1100 liiget.

«Eesti fotomaastik on kaotanud ühe väga erilise noore fotograafi. Sügav kaastundeavaldus kõigile Anna-Liisa lähedastele ja sõpradele,» kirjutas üks neiu tuttavatest järelehüüdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles