Taaramäe ja Kangerti osalemine Hispaania tuuril loob mõnusa pinge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe Kuressaares Eesti meistrivõistlustel autasustamist ootamas.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe Kuressaares Eesti meistrivõistlustel autasustamist ootamas. Foto: Andres Kalvik

Jalgrattafännidel on teist korda sel suvel põhjust senisest pingsamalt suurtuuri jälgida, sest laupäeval algaval Vueltal stardivad Rein Taaramäe (Cofidis) ja Tanel Kangert (Astana).

Kui Tour de France’iks sai Taaramäe põhjalikult valmistuda, siis Hispaania tuurile minek sai lõplikult selgeks alles laupäeval. Esmakordselt kurnava Touri lõpetanud Taaramäe oli Vueltale mineku osas pikalt kõhkleval seisukohal, kusjuures eelmisel nädalal muutus tema meeleolu suisa kolm korda.

Neljapäeval Tour de l’Aini etapil 2. koha saanud Taaramäe teatas, et osaleb kindlasti Vueltal. Päev hiljem krampide käes piinelnud, kirjeldas Taaramäe rattaprofid.ee blogis oma nigelat enesetunnet ja lisas, et Hispaania tuuril sõitmine on suure küsimärgi all.

Laupäeval tundis ta end jälle hästi ja kinnitas osalemist. Cofidise boss Eric Boyer lubas Eesti talendil aasta viimase Grand Touri tervise halvenedes pooleli jätta.

Meeskonnakaaslase David Moncoutie Tour de l’Aini üldvõidule aidanud ja ise 12. koha saanud Taaramäe võib keskenduda kolmel eelmisel Vueltal mägedekuninga särgi võitnud prantslase toetamisele.

«Mulle nii meeldib Davidi stiil ning lisaks on ta väga muhe ja sõbralik sell. Sellise kuti jaoks tööd teha on suur rõõm! Vahepeal on väga mõnus olla ka teises rollis. Touril olin ju mina see, keda David aitas,» meenutas Taaramäe.

«David unistas Tour de l’Aini võidust juba talvel. Detsembris laagris olles ütles ta, et tahaks oma regiooni tuuri väga võita. Kuna David on juba 36 aastat vana, siis ta kartis, et see võib olla viimane võimalus. David räägib juba kolmandat aastat pensionile minekust, aga mul on siiski tunne, et ta pikendab Cofidisega lepingut veel vähemalt ühe aasta võrra,» lisas ta.

Taaramäe sõnul on tal Vueltal samad sihid nagu Touril ehk tõusta parimaks noorratturiks ja saada kokkuvõttes võimalikult hea koht. Siinkohal tuleb aga märkida, et erinevalt Tourist ja Giro d’Italiast ei peeta Hispaanias kuni 25-aastastele sportlastele eraldi arvestust.

Valge särgi saab enda selga mees, kes on parim üldkokkuvõtte, punktiarvestuse ja mägironijate tulemuste liitmisel.

Tour de l’Aini kokkuvõttes 18ndana lõpetanud Kangerti võimalused suurde mängu sekkuda on väiksemad, sest vaid mäeetappidele panustava Astana liidriks on hiljuti Lamprest kehvade tulemuste pärast vallandatud kasahh Andrei Kašetškin, kelle jaoks teised tööd peavad tegema.

See on Kangertile esimene kord kolm nädalat vältaval suurtuuril osaleda. Vuelta algab 20. augustil Benidormis 16 km meeskondliku temposõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles