Ülevaade Kalevi suvest: kes lahkuvad, kes jätkavad ja kellega peetakse läbirääkimisi?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janari Jõesaare ja Martin Dorbekuga on läbirääkimised lõpusirgel.
Janari Jõesaare ja Martin Dorbekuga on läbirääkimised lõpusirgel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kalev/Cramo korvpalliklubi komplekteerimine on kesksuvel täies hoos. Leping on tänaseks allkirjastatud kahel treeneril ja mängijal.

Kalevi pressiesindaja Sander-Mel Mellikovi kinnitusel on leping uueks hooajaks olemas peatreener Donaldas Kairysel, abitreener Indrek Reinbokil, tagamängija Chavaughn Lewisel ja ääremängijal Erik Keedusel.

«Branko Mirkoviciga on läbirääkimised lõpusirgel, kuid allkirju lepingutel veel pole,» sõnas Mellikov. Serblasest mängujuht on ühtlasi ainus tänavustest leegionäridest, kes Kalevis mängimist jätkab, sest Bojan Subotic (Saksamaale), Thomas van der Mars (Belgiasse) ja Isaiah Briscoe (NBA-sse) on endale juba uue klubi leidnud ning vigastustealti Cedric Simmonsiga ei soovi klubi uuel hooajal riskida.

Läbirääkimised on lõpusirgel lisaks Mirkovicile ka Martin Dorbeku ja Janari Jõesaarega. Kristjan Kanguri võimalik jätkamine selgub lähiajal. Mellikovi sõnul pole sugugi välistatud, et klubi pakub lepingut suisa kõigile tänavu meeskonnas mänginud eestlastele ehk lisaks juba nimetatutele ka Sten Sokule ja Gregor Arbetile.

Kairys on juba varem öelnud, et soovib meeskonna pinki pikendada, et vältida tänavust olukorda, kus Moskva CSKA vastu mängiti kuue mehega.

«Kairyse soov on kahtlemata mängijate arvu kasvatamine ja paari noore lisandumine, aga hetkel pole veel kindel, kas oleme seda ka reaalselt võimelised tegema,» lisas Mellikov. Potentsiaalseid meeskonnaga liitujaid - olgu siis tegu leegionäride või eestlastega - ei soovi klubi mõistetavatel põhjustel avalikustada.

Tänaseks pole veel ka teada, kas leedulane Giedrus Žibenas jätkab treenerite tiimis või asendadatakse trio kolmas liige eestlasega.

Kalevis jätkajad:

Chavaughn Lewis
Erik Keedus

Kalevist lahkujad:

Isaiah Briscoe
Bojan Subotic
Thomas van der Mars
Cedric Simmons

Jätkamine on lahtine:

Branko Mirkovic
Gregor Arbet
Sten Sokk
Janari Jõesaar
Martin Dorbek
Kristjan Kangur
Madis Soodla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles