Nurmsalu põikas koju suvist meistritiitlit võitma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Valju Aloel

«Jalad on täiesti väsinud ja põrge sisuliselt null,» sõnas laupäeval Eesti meistriks kroonitud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu. Tiitel oli tema jaoks aga vaid kõrvalepõige suuremate eesmärkidega palistatud teelt.


Tänavusest suvest suusahüppajaks hakanud ja kõigest paari võistluse järel MK-sarja jõudnud Nurmsalu sõnul pole võistlused teda väsitanud, hoopis hullem olevat pidev reisimine. «Paar kuud on päris kõvasti hagu antud,» märkis ta.

Tehvandil võitiski tippvormist kaugel olev mees Eesti meistri tiitli vaid punktilise paremusega Siim-Tanel Sammelselja ees. Selleks pidi ta aga teises voorus tegema päeva pikima hüppe, 98 meetrit. Kolmas oli Soome kahevõistleja Lauri Asikaine.

«Enne võistlust ei mõelnud ma sellele, et peaksin kodus kergelt võitma. Teadsin, et soomlane on heas vormis ja Sammelseljal on väga hea tehnika… Kuna põrget praegu pole, pidin ise ka hea tehnika abil lendama,» rääkis Nurmsalu.

Ilmselt aitas Nurmsalu seegi, et seni on ta kõik selle suve eesmärgid samm-sammult täitnud. Esmalt kogus ta punkte – kümnenda ja neljanda koha eest – kahelt FIS Cupi võistluselt Villachis, seejärel sai ta Continental Cupi võistlusel Courcheveilis 29. koha ja kaks punkti.

See avaski eestlasele ukse MK-sarja, kus ta teeb avastardi kuu lõpus Jaapanis. Kokku osaleb Nurmsalu kuuel suvisel MK-etapil. Nendel võistlustel on kaalul eelkõige materiaalne rahulolu – kui tal õnnestub noppida mõni punkt, makstakse talvisel hooajal kinni kõik tema enda ja kahe treeneri kulud.

«Väga suuri pingeid see mulle ei aseta. Loomulikult oleks see rahaliselt väga suur abi, kuid tean ka seda, et hooaja eelarve on meil koos,» rääkis Nurmsalu. «Loomulikult lähen nendele võistlustele andma endast 110 protsenti. Üritan alguses teha oma rahuliku hüppe, kui sellest ei piisa, tuleb juurde panna.»

Peale Jaapani võisteldakse kaks korda Kasahstanis ja kaks korda Saksamaal. Kuigi näiliselt on võimalusi palju, tuleb arvestada sellega, et kahe võistluse kohta peetakse üks eelvõistlus. Kui seal ei õnnestu 50 hulka pääseda, tuleb päris võistlusel osalemisest suu puhtaks pühkida.

Nurmsalu suhtub aga sellesse kõigesse rahulikult. «Kes ütles, et elu peab kerge olema,» nentis ta vaid. 
Nädalapäevad harjutab Nurmsalu kodus, 21. augustil sõidab aga Saksamaale, kus kavatseb kaks päeva suurel mäel hüppetehnikat lihvida ja tunnetust taastada. Seejärel ootabki juba Jaapan. «Püüame vahepealse ajaga taastada jalgades teravuse,» võttis Nurmsalu elu esimese MK-etapini jäänud aja kokku.

Kuigi Nurmsalu pole kunagi varem suusahüppe maailma tippudega kohtunud, ei tekita eelseisvale mõtlemine temas hirmuvärinaid. Hooaja esimesed jõuproovid on andnud talle piisavalt enesekindlust. «Nende võistluste põhjal tean, et olen võimeline kõigiga võidu hüppama,» lausus ta.

Kahevõistluses noppisid kaks kõrgemat kohta soomlased Jim Härtull ja Mikke Leinonen, Eesti meistriks krooniti aga kolmanda koha saanud Kail Piho.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles