Taaskorraldatav Balti velotuur saab hoo sisse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattasõit
Jalgrattasõit Foto: Reuters / Scanpix

Täna algab Balti velotuur, mida taaskorraldatakse esimest korda kahekümne aasta jooksul. Proloogiga algava neljaetapilise velotuuri avapauk antakse Vilniuses, mille järel kulgeb see läbi Läti Eestisse.

Eestlastest on stardis mitmed tuntud sõitjaid eesotsas Jaan Kirsipuu, Mart Ojavee, Allan Orase ja Erki Pütsepaga.

Sellest aastast kannab kolme riigi ühine rattaspordivõistlus nime Balti Keti velotuur. «Balti Kett ja selle tähendus on paljudel mälus tuhmumas ja velotuuri üks eesmärke on kolme väikese riigi elanikele meelde tuletada, kui oluline sündmus 23. augustil 1989. aastal aset leidis. Nii nagu Balti Kett demonstreeris välismaailmale Baltiriikide ühtset soovi vabana elada, on Balti Keti velotuur korraldajate ühtne soov meenutada seda sündmust ja tähistada seda päeva iga-aastase Balti Keti velotuuriga,» sõnas Eesti-poolne peakorraldaja Allar Tõnissaar.

Balti Keti velotuuri eesmärk on tõusta Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) kõrgeima kategooria velotuuriks ning regiooni tugevaimaks rattavõistluseks.

«Võistluse korraldajatega on ühendust võtnud Soome ja Venemaa, kes on avaldanud samuti soovi velotuuri etappi korraldada. Seega võib järgmine aasta toimuda tuur juba viies riigis ning miks mitte tulevikus punti võtta ka Rootsi,» lisas Tõnissaar.

Balti Keti velotuuri Eesti etapp toimub laupeval 20. augustil Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles