Hoffenheimi töötaja vaigistas Borussia fänne kõrgsagedusheliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia fännid laupäevasel mängul Hoffenheimis.
Dortmundi Borussia fännid laupäevasel mängul Hoffenheimis. Foto: SCANPIX

Hoffenheim alistas laupäeval Saksamaa jalgpalli meistriliigas koduväljakul tiitlikaitsja Dortmundi Borussia, ent mitte see pole põhjus, miks maailma meedia sellest matšist siiani kirjutab.

Nimelt selgus, et üks Hoffenheimi klubi töötajatest kasutas Borussia fännide solvangute vaigistamiseks isetehtud seadeldist, mis saatis välja kõrgsagedusheli, vahendab Saksamaa uudisteagentuur dpa.

Ühel Borussia fännil diagnoositi tinnitus, mis tähendab, et ta kõrvus kohiseb ja viliseb, ning mees esitas Heidelbergi politseile kaebuse. Politsei alustas juhtunu uurimist ning on ka kõnealuse seadeldise konfiskeerinud.

Saksamaa ajalehtedes avaldatud piltidelt on näha, et Borussia fännisektori juures oli reklaamplakati alla peidetud puidust seadeldist, mille küljes oli kaks valjuhääldit, mis kõrgsagedusheli edastasid. Süddeutsche Zeitungi andmetel istus seadeldise ehitanud mees selle vahetus läheduses ja vajutas nuppu iga kord, kui Borussia fännid karjusid midagi solvavat Hoffenheimi või klubi miljardärist investori Dietmar Hoppi suunas.

Pilte seadeldisest saab näha siit.

Saksa meedia andmetel testiti seadelist mitu tundi enne kohtumise algust ning väidetavalt võidi seda kasutada ka eelmisel hooajal Frankfurdi Eintrachti fännide vaigistamiseks.

Hoffenheim saatis laiali ka pressiteate, väites, et selle taga oli üks klubi töötajatest, kuid klubi juhatusel polnud tema tegevusest aimugi. Klubi sõnul ei aimanud mees, et tema tegevusel võivad olla tõsised tagajärjed, kuna enda arvates tegi ta lihtsalt nalja.

Pärast seda kui Hoffenheim 2008. aastal Bundesligasse tõusis, on Hopp pidevalt vastasmeeskonna fännide pilkeid ja sõimu taluma pidanud. «Need, kes solvavad mind 90 minutit järjest, ei tohiks nii tundlikud olla,» kommenteeris Hopp Rhein-Neckar Zeitungile. «Kui Dortmundi fännid esitavad meie klubi vastu süüdistuse, peaksin mina oma solvajate vastu esitama vähemalt 200 süüdistust.»

Hoffenheim võitis laupäevase kohtumise 1:0. Juba on ka kinnitatud, et kõrgsagedusheli mängijaid ei seganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles