Majandusraskused kärbivad Briti sportlaste olümpiaunistust

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inga Höglund
Copy
trekisõit
trekisõit Foto: AFP

Ülemaailmsed majandusraskused on vajutamas pitserit ka Suurbritannia atleetide ettevalmistusele kodusteks Londoni 2012. aasta olümpiamängudeks.

Suurbritannia olümpiakomitee liige, lord Colin Moynihan avaldas muret valitsuse võimaliku otsuse üle tõmmata koomale Briti sportlaste ettevalmistuseks kuluvaid toetusi, vahendab ERR Sport Reutersi uudist.

Moynihani sõnul vähendaks lubamatu kokkuhoid oluliselt Suurbritannia atleetide konkurentsivõimet kodustel mängudel. Üleilmse finantskriisi tõttu võib Briti sportlastele eraldatava toetussumma puudujääk ulatuda kuni 100 miljoni naelani.

Ohus on ka kohaliku olümpiakomitee medaliplaan, mille järgi sooviks Suurbritannia tõusta Londoni mängudel neljandaks medaliriigiks.

«Oleme väga pettunud kui valitsus teeb oma kärpeplaani sel nädalal teoks,» avaldas Moynihan. «2012. aasta Londoni olümpiamängud on meie atleetidele ja parasportlastele karjääri parim võimalus silma paista. Selleks vajame aga täit finantsilist tuge.»

Tagasi üles