Pareiko: kõik saavad aru, et sellist võimalust ei pruugi enam tulla

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko.
Sergei Pareiko. Foto: Krakowi Wisla

Eesti jalgpallikoondislasel Sergei Pareikol seisab täna ees karjääri üks tähtsamaid kohtumisi, kui tema koduklubi Krakowi Wisla peab otsustavat heitlust pääsu eesti Meistrite liiga põhiturniirile.

Wisla alistas eelmisel nädalal play-off’i avamängus koduväljakul 1:0 Küprose meistri Nicosia APOELi ning täna minnakse vastamisi Nicosias.
Seega piisab Wislale eesmärgi täitmiseks viigist või kui suudetakse ka ise skoori teha, siis üheväravalisest kaotusest.

«Meil on väike eduseis, kuid esimesed minutid on kõige tähtsamad. APOEL tuleb kindlasti hooga peale, kuna nad on tagaajaja rollis ja seega on see loomulik. Peame alguses vastu pidama,» rääkis Pareiko. «Kui suudame oma värava puhtana hoida, on eesmärk täidetud.»

Laupäevases Poola liiga kohtumises viigistas Wisla võõrsil 0:0 Sander Puri endise koduklubi Kielce Koronaga. Kui Pareiko viibis väljakul kohtumise algusest lõpuni, siis paljudele põhimeestele anti puhkust ehk põhirõhk on seni pandud edukale esinemisele ­eurosarjas. Nelja vooru järel jagab Wisla Poolas 5. kohta, liidrist jäädakse maha nelja silmaga.

Pühapäeva hommikul lendaski meeskond juba Küprosele, kus valitseb Pareiko sõnul kuni 40-kraadine kuumus, mis õhtul siiski natuke järele annab.

«Kõik saavad aru, et see on suur võimalus ja sellist ei pruugi enam tulla. Peab endast kõik välja panema,» sõnas Pareiko. «Mängijad teavad, mida peatreener ja klubi juhtkond meilt ootavad. Eesmärgiks on ikkagi Meistrite liiga alagrupiturniirile pääsemine.»

Samas tunnistas puurilukk, et ootused pole meeskonnale suuri pingeid pannud. «Praegu kulgevad asjad rahulikult ja kõik sujub nii, nagu peab,» lisas väravavaht.

Kui Wisla peaks jõudma ­Euroopa tugevaimas klubisarjas põhiturniirile, siis võib Pareikost saada teine Eesti jalgpallur, kes nii tugevas konkurentsis mänguaega teeninud.

Seni on eestlastest Meistrite liiga põhiturniiril väljakule pääsenud vaid Ragnar Klavan, kes 2009. aastal käis AZ Alkmaari ridades üheksaks minutiks väljakul Standard Liege vastu.
APOELi ja Wisla kohtumine algab täna Eesti aja järgi kell 21.45.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles