Homme toimub Eesti tänavune ainus meeskonnasõit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnasõit.
Meeskonnasõit. Foto: aerobike.ee

Kolmapäeval lõppevale Filter Temposõidu Karikasarjale pannakse punkt ainsa Eestis tänavu toimuva meeskonnasõiduga. 19 km distants läbitakse Vana-Pärnu maanteel stardiga Ääsmäelt.

Rada kujutab endast tüüpilist Eesti vähetähtsat kõrvalmaanteed. Tee on kitsas ja veidi lainetav, ent väga hõreda liiklusega. Samuti lookleb tee pidevalt vasakule-paremale ning veidi ka üles alla, muutes etapi sõitjale huvitavamaks.

Tuule mõttes koosneb rada kahest väga erinevast poolest. Kuni Ruila teeristini kulgeb tee metsa ja majade vahel, olles tuulte eest varjatud. Pärast seda läheb rada aga lagedale. Kokkuvõttes ei ole tuul peamine faktor.

Võistkonna suurus meeskonnasõidul on kuni neli ratturit. Kaaslaste puudumisel saab sõitta ka üksinda või poolikult komplekteeritud meeskonnaga. Aeg läheb kinni kolmandana finišeerinud meeskonna liikme järgi; alakomplekteeritud meeskonna puhul viimase lõpetaja järgi võistkonnas. Kõik meeskonnaliikmed saavad sama aja ja sama koha. Ka see, kelle aeg ei läinud neljases meeskonnas arvesse ning seda ka juhul kui ta jääb teistest maha.

Peakorraldaja Mihkel Reile kinnitas, et ettevalmistused on tehtud. «Korraldusbrigaad on komplekteeritud ja see koosneb 15 inimesest. Möödas on ajad, kus tegime kolmapäevakut Aivo Liksoriga kahekesi. Tänavu vajame iga kord kokku 15 inimest, kellele lisanduvad Ühisteenuste inimesed rajaturbesse,» rääkis Reile. «Kolmapäevaks on meil ka treiler juba laetud. Aave Transpordiga õnnestus saada kaubale, et Võru Rattarallil olnud haagis jääb meie varustuse alla kuni Tabasalu Rattarallini. See on meeletu ajavõit, sest jääb ära kaks maha- ja pealelaadimist.»

Ühtlasi selgub kolmapäeval sarja üldvõitja. Tabelit juhib Lasse Nõlvik 734 silmaga, kuid koguni viis ratturit mahub 100 punkti sisse. Nendeks on Kert Martma, Siim Kauge, Kristjan Suvi ja Peep Leino. Kuuest etapist läheb arvesse viis paremat tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles