Pilv: Veerpalu oli dopinguproovi andmisel alpimajas 4500 m kõrgusel

Madis Kalvet
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalust vasakul istub tema kaitsja Aivar Pilv, paremal treener Mati Alaver ja vandeadvokaat Ilmar-Erik Aavakivi.
Andrus Veerpalust vasakul istub tema kaitsja Aivar Pilv, paremal treener Mati Alaver ja vandeadvokaat Ilmar-Erik Aavakivi. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelise Suusaliidu FISi dopingupaneel ei rahuldanud Andrus Veerpalu vaidlustust ning määras talle kolme aasta pikkuse võistluskeelu.

Tänasel pressikonverentsil rõhusid Veerpalu esindajad endiselt proovi võtmisel tehtud eksimustele ning avaldati, et Veerpalult võeti dopinguproov alpitoas olles. Sel hetkel oli alpitoas keeratud kõrgus umbes 4000 kuni 4500 meetri peale, mis avaldas Veerpalu kaitsjate sõnul mõju ka dopingurpoovi tulemusele.

«Sel ajaperioodil oli tuba keeratud 4000-4500 meetri vahemikku,» sõnas advokaat Aivar Pilv.

«Jaak Mae on oma tunnistajaütluses kinnitanud, et proov tõesti võeti alpitoas,» lisas advokaat Ilmar-Erik Aavakivi. «Proovivõtja on öelnud, et ei märganud midagi erilist ja arvas, et see oli tavaline hotellituba, aga ta pole ka kindlalt väitnud, et see ei saanud olla alpituba. Jaak Mae on kinnitanud, et sel hetkel, kui proovid anti, oli kõrguseks 4500 meetrit.»

Lisaks Veerpalule võeti samas proov ka Maelt, kelle proov osutus negatiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles