Vormel-1 piloot: Korjus pole Gravitys põhjuseta

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus (paremal) juunis Nürburgringi teise sõidu järel poodiumil koos Robert Wickensi (keskel) ja Daniel Ricciardoga. Mõlemal jagus eestlase aadressil kiidusõnu.
Kevin Korjus (paremal) juunis Nürburgringi teise sõidu järel poodiumil koos Robert Wickensi (keskel) ja Daniel Ricciardoga. Mõlemal jagus eestlase aadressil kiidusõnu. Foto: Renault World Series

Noor Eesti vormelipiloot ei pälvi kiidusõnu mitte ainult kodumaal, vaid tema talenti tunnustasid Silverstone’i etapil Postimehega vesteldes ka teised vormel-Renault’ 3.5 sarja staarid eesotsas vormel-1 jõudnud Daniel Ricciardoga.



Nädalavahetusel asub Belgias Spa ringrajal Sebastian Vetteli, Lewis Hamiltoni, Fernando Alonso, Michael Schumacheri ja teiste vormel-1 ässade kõrval kõrval rajale Hispania Racingu (HRT) värve kaitsev Ricciardo.
Mees, kes eelmisel nädalavahetusel heitles Silverstone’is teiste kõrval eestlase Kevin Korjusega, kellele ta suurt tulevikku ennustab.

Juuni lõpus HRT sarjas Narian Karthikeyani välja vahetanud, kuid võimalusel Renault’-sarja etappidel kaasa lööv Ricciardo peab eestlast väga andekaks piloodiks.

«Ta on veel noor, aga juba väga kiire ja tõeliselt andekas,» sõnas 22-aastane austraallane, kellele Spa etapp on vormel-1 karjääris neljas.

Ricciardo nimetas olulise momendina Korjuse liitumist noorte sõitjate eest hoolitseva firmaga Gravity Sport Management. Liitumine firmaga, mille tegevjuhiks on  Renault’ vormelimeeskonna tegevjuht Eric Rene Boullier ja mis on aidanud vormel-1 sarja Romain Grosjeani ning Jerome d’Amb­rosio, olevat märk kvaliteedist.

«Ega ta pole põhjuseta Gravity tiimi võetud, sinna valitakse ikka ainult väga andekad sõitjad, kelles nähakse suurt potentsiaali,» arvas Ricciardo.

Ricciardo sõitis mullu vormel-Renault’ 3.5 sarjas Tech 1 tiimis. Samas meeskonnas, kus Korjus tänavu. Ricciardo sai eelmisel aastal kokkuvõttes 136 punktiga Mihhail Alešini järel (138 silma) teise koha. Kusjuures Ricciardo kaotas tiitliheitluse toona otsustava, Barcelonas peetud etapi teise sõidu viimases kurvis.

Kuigi viimasel etapil Silverstone’is oli Korjuse oodatust kehvemates tulemustes eelkõige süüdi tiim (laupäeval vaevasid vormelit siduriprobleemid, pühapäeval ei töötanud raadio ja boksipeatus ebaõnnestus), usub Ricciardo, et see on noore eestlase jaoks õige meeskond.

«Ta on sel aastal heas tiimis, mida ka mina hästi tunnen,» ütles Ricciardo. «Selline keskkond mõjub talle kindlasti hästi ning aitab tema arengule veelgi kaasa.»

Häid sõnu kostsid Korjuse kohta teisedki vormel-Renault’ 3.5 sarja staarid. Näiteks Silver­stone’is mõlemas sõidus triumfeerinud sarja kanadalasest liider, 18-aastasest Korjusest neli aastat vanem Robert Wickens (Carlin).

«Ta on kindlasti väga hea. Kui ta samamoodi jätkab, siis olen kindel, et teda võib ees oodata väga ilus karjäär,» tunnustas Wickens Postimehega rääkides, samal ajal fännidele autogramme jagades.
Ameeriklasest Fortec Motorsporti piloot Alexander Rossi, kes rebib kaks etappi (ehk neli sõitu) enne hooaja lõppu Korjusega parima uustulnuka tiitli nimel (Korjusel on koos 118, Rossil 116 punkti), nõustus Wickensiga.

«Kas Korjusel on annet? Loomulikult! Ta on oma kiiruse tõttu minu suurimaid konkurente,» kinnitas Rossi, kes tunnustas eestlast ka kui isiksust. «Ta on lahe kutt, kellega koos olles saab nalja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles