Kriisikommunikatsiooni spetsialist: Suusaliidu senised juhid peaksid tagasi astuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Ruul
Kirsti Ruul Foto: Erakogu

Kriisikommunikatsiooni eksperdi Kristi Ruuli hinnangul peaksid Eesti Suusaliidu senised juhid oma positsioonidelt taanduma, et alaliit saaks jätkata oma põhiliste ülesannete täitmist.

«Praeguseks on selge, et Eesti ja ka rahvusvahelise spordiüldsuse jaoks on suusaliidu juhid dopingujuhtumi mannetu haldamise käigus oma usalduskrediidi ammendanud,» nentis Kristi Ruul, kelle hinnangul peaksid Suusaliidu senised juhid seetõttu oma positsioonidelt taanduma.
 

«Nad peaksid andma teatepulga edasi puhta renomeega uutele juhtidele, kelle tegemisi skandaalid ei varjuta. Usun, et ka suusakoondise peatreener adub selgelt oma vastutust sportlaste ees ega jätka senisel positsioonil.»


Küsimusele, millist mõju võib koondise peatreeneri Mati Alaveri ja seniste juhtide ametisse jäämine Eesti Suusaliidu ja suusatajate mainele avaldada, vastas Ruul: «Antud juhtumi puhul ei pea Mati Alaver ja suusaliidu juhtkond mõtlema ainult Eesti avalikkusele, kes oma sportlast toetab ja peaaegu kõike talub, vaid Põhjamaades kehtivatele käitumisreeglitele, mis seavad vastutajatele moraalselt kõrgeid nõudmisi. On selge, et FISi otsuse tõttu pööravad nii rahvusvaheline meedia kui ka suusaringkonnad Eesti suusaspordile õigustatult teravdatud pilgu.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles