Kiudma ei jätka suusakoondise arstina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusakoondise arst Tarvo Kiudma.
Eesti suusakoondise arst Tarvo Kiudma. Foto: Toomas Huik

Aastaid kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu arstina töötanud Tarvo Kiudma avaldas eile Postimehele, et pole Eesti Suusaliiduga lepingut pikendanud ega kavatse seda ka teha.

«Ei mina ega suusaliit pole avaldanud soovi lepingut pikendada,» avaldas Tartus ka perearstina töötav Kiudma. Küsimusele, millal ta langetas otsuse mitte suusakoondise arstina jätkata, vastas ta: «Selles mõttes, et kui situatsioon on selline, siis millest me üldse räägime? Mul ei sobiks selles ametis enam jätkata.»

Küsimusele, kas see tähendab, et Kiudma võtab Veerpalu dopingujuhtumis vastutuse, vastas ta: «Ma pole seda öelnud. Aga nii on ehk parem, kui ma samas ametis ei jätka. Eriti veel pidades silmas seda, et kõik siin nõuavad, et plats puhtaks!»

Kiudma teatas vahetult pärast Veerpalu dopingujuhtumi ilmsiks tulekut, et mullu ei tehtud midagi kardinaalselt teisiti kui varasematel aastatel. Samuti kinnitas ta toona, et kõik, mis arst sportlasega teeb, on omavahel kooskõlastatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles