Liive: lähtume otsustes Eesti suusatamise tulevikust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Suusaliidu president Sandor Liive.
Eesti Suusaliidu president Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits

Eesti Suusaliidu presidendi Sandor Liive sõnul arutatakse lähiajal alaliidu juhatuses, kas peatreener Mati Alaveri jätkamine oma ametikohal on Eesti suusatamise tuleviku huvides.

«Kindlasti lähtume otsustes just sellest, mis on kasulik Eesti suusatamise tulevikule,» sõnas Liive. «Kahtlemata on Alaver teinud treenerina Eesti suusatamise heaks väga head tööd. Kui aga tõesti selgub, et Veerpalu jääb süüdi, pole vist otsustamisel erilisi variante. Esialgu sellist otsust aga pole ja keegi ei saa öelda, et ta on dopingut tarvitanud.»

Presidendi jutust selgus, et lähiajal korraldataval arutelul pole küsimus ainult peatreener Alaveris, vaid ka dopinguskandaali keskmes korduvalt valetanud alaliidu peasekretäris Jüri Järves, kes oli üks peaosalisi ka selles, et Veerpalu B-proovi avamise soovi teatamisega viivitati.

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) dokumentidest võis lugeda, et just see oli üks põhjusi, miks Veerpalu karistati tavapärase kahe aasta asemel kolmeaastase võistluskeeluga.

«Kuna sportlane on otsuse edasi kaevanud, peame lähtuma seisukohast, et ta pole süüdi. Seepärast pole ka otsest alust kedagi töölt vabastada,» selgitas Liive. «Kui protsess oleks lõppenud ja asi täiesti selge, saaks kohe ka otsustada.»

Pärast Veerpalu positiivse dopinguproovi avalikuks tulekut teatas Alaver, et süüdimõistva otsuse korral kavatseb ta loobuda Eesti koondise peatreeneri kohast. Esmaspäeval saabuski FISist teade, et kahekordset olümpiavõitjat karistati kolmeaastase võistluskeeluga. Kuna sportlane kaebab otsuse edasi, ei kavatse ka Alaver oma ametist loobuda. «Olen lõpuni Andruse kõrval,» kinnitas ta. «Esialgu töötame päev korraga.»

Lõplike otsuste puudumisega põhjendas Liive ka alaliidu soovimatust algatada juhtunu kohta kriminaaluurimine. Seaduse järgi on aga inimese kallutamine dopingu tarvitamisele ja ravimite väljakirjutamine spordis dopingu kasutamiseks ja dopinguaine sportlasele üleandmine kriminaalkorras rahaliselt karistatav.

Kas algatada uurimine või mitte, on tegelikult aga prokuratuuri otsustada. Otsus selgub lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles