Nahkile määrati Hitleri jäljendamise eest kolmemänguline võistluskeeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Nahk palju kõneainet tekitanud olukorras, kus ta tõstab parema käe ülesse ja asetab vasaku nina juurde.
Konstantin Nahk palju kõneainet tekitanud olukorras, kus ta tõstab parema käe ülesse ja asetab vasaku nina juurde. Foto: Youtube

Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjon arutas oma tänasel korralisel koosolekul teiste punktide hulgas ka möödunud laupäeval meistriliiga kohtumise FC Levadia - FC Flora järgselt toimunud intsidente.

Distsiplinaarkomisjoni käsutuses oli mängu videosalvestus, kohtuniku seletuskiri, inspektori raport ning kolme mängija ja kahe võistkonna ametliku esindaja seletuskirjad.

Eesti Jalgpalli Liidu põhikirja artikkel 11 punktid 1.3 ja 1.7 ütlevad, et organisatsiooni liige, tema liikmed, võistkonnad, mängijad, ametnikud ja muud seotud isikud on kohustatud pidama kinni lojaalsuse, ausameelsuse ja sportlikkuse printsiipidest ja ausa mängu põhimõtetest, hoiduma tegudest, mis kahjustavad või võivad kahjustada nimetatud põhimõtteid ning hoiduma mis tahes avaldustest, mis kahjustavad jalgpalli kui spordiala mainet.

Komisjon otsustas vastavalt distsiplinaarkomisjoni põhimääruse punktidele 5.01.5 (klubi või võistkonna mängijate, treenerite ja ametlike isikute ebaeetiline, mittesportlik ja ebakorrektne käitumine) ja 5.04 diskvalifitseerida FC Levadia mängija Konstantin Nahk kolmeks Eesti meistrivõistluste mänguks ja määrata FC Levadiale Nahki käitumise eest 2 miinimumpalga ehk 556,04 euro suurune rahatrahv.

Mängijate ja ametiisikute mängujärgses konfliktis osalemise eest tegi komisjon nii FC Levadiale kui ka FC Florale 0,5 miinimumpalga ehk 139,01 euro suuruse rahatrahvi, lisaks tegi komisjon hoiatuse FC Levadia peatreener Sergei Hohlov-Simsonile ja FC Flora mängijale Markus Jürgensonile. FC Levadia meeskonna ülemale Pavel Kazakovile määrati ühemänguline võistkonna juhendamise ja tehnilises alas viibimise keeld.

Mängu lisaminutitel vägivaldse käitumise eest punase kaardi saanud FC Levadia mängija Andrei Kalimullin diskvalifitseeriti kokku kolmeks (1+2) Eesti meistrivõistluste mänguks.

Narva JK Transi presidendile Nikolai Burdakovile määrati laupäevase Nõmme JK Kalju - Narva JK Trans kohtumise järgse käitumise eest kolmemänguline võistkonna juhendamise ja tehnilises alas viibimise keeld ning JK Trans klubile 2 miinimumpalga ehk 556,04 euro suurune rahatrahv. Karistuse määramisel arvestati seda, et tegemist oli korduva rikkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles