Horvaadid on MMi finaalis platsile jooksnud Pussy Rioti liikmete peale tulivihased (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dejan Lovren finaalis platsile tungijat väljakult minema vedamas.
Dejan Lovren finaalis platsile tungijat väljakult minema vedamas. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Eile toimunud jalgpalli MMi finaalmängu ajal leidis aset juhtum, kus neli punkansambli Pussy Riot'i liiget jooksis väljakule. Horvaadid olid peale mängu tõsiselt vihased ning väitsid, et see vahejuhtum rikkus nende mängu.

Vahejuhtum leidis aset 52. minutil, kui Horvaatia koondis oli Prantsusmaa vastu jäänud 1:2 kaotusesisu. Neli Pussy Rioti liiget jooksis protesti märgiks väljakule, üritades mängijatega plaksu lüüa. Prantsusmaa mängija Kylian Mbappe ei teinud olukorrast suurt välja ning andis ka plaksu, kuid Horvaatia kaitsja Dejan Lovren otsustas plaksu andmise asemel platsile jooksnud meeleavaldaja maha väänata.

Peale väljakule jooksnud meeleavaldaja maha võtmist jätkas Lovren mehe peale karjumist ning üritas teda platsilt minema lohistada. Peale mängu väitis Lovren ise, et antud vahejuhtum rikkus Horvaatia mängu.

«Ma olin tõsiselt vihane, kuna sellel momendil olime ilusti mängus sees. Mängisime head jalgpalli, kui äkki pidime mängu pooleli jätma platsile tungijate pärast. Ma kaotasin antud olukorras enesevalitsuse ning lihtsalt võtsin mehest kinni ja tahtsin teda staadionilt minema visata,» vahendab Mail Online Lovreni sõnu.

Pussy Riot teatas sotsiaalmeedias, et politseimundris aktivistid mälestasid aktsiooniga «Policeman enters the game» (Mängu astub politseinik) 11 aastat tagasi surnud poeeti Dmitri Prigovit ning tolle loomingus esile kerkinud tegelast -  taevapolitseinikku.

Ühtlasi nõuti aktsiooniga kõigi poliitvangide vabastamist, ebaseaduslike vahistamiste lõpetamist meeleavaldustel, poliitilise konkurentsi lubamist. Antud aktsiooni nägi pealt ka Venemaa president Vladimir Putin, kellel on varasemast ebameeldiv kokkupuude Pussy Rioti liikmetega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles