Taaramäe oli Vuelta tänasel etapil 78., Kangert 103.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: SCANPIX

Hispaania velotuuri täna sõidetud 8. etapi võitis hispaanlane Joaquin Rodriguez (Katjusha), kes tõusis ka tuuri üldliidriks. Eestlased näitasid aktiivsust, vahendab rattaprofid.ee.

Etapi algfaasis eraldus peagrupist ligi 30 meheline jooksikute grupp, kus olid nii Rein Taaramäe (Cofidis) kui ka Tanel Kangert (Astana). Paraku oli selles grupis ka liidrisärgis sõitnud Sylvain Chavanel ning seetõttu püüdis peagrupp jooksikud kiiresti kinni. Hiljem lubati neljal ohutul mehel põgeneda.

Etapi lõpuosas, kui jooksikud said taas kinni püütud, ründas uuesti Taaramäe, peagi ühines temaga meeskonnakaaslane David Moncoutie ja veel paar meest. Taaramäe tegi meeletut tööd selles grupis, kuid 2km enne finishit püüti ta kinni.

Finishitõusul oli teravama jalaga Rodriguez, 9 sekundit hiljem lõpetasid Michele Scarponi (Lampre) ja Bauke Mollema (Rabobank). Viimasel kilomeetril rahulikus tempos sõitnud Taaramäe kaotas lõpuks võitjale 4.20 ja sai 78. koha. Kangert lõpetas etapi 103. kohal, kaotades võitjale 7.45.

Kokkuvõttes tõusis liidriks seega Rodriguez, teiseks tõusis tema meeskonnakaaslane Daniel Moreno ning kolmas on taanlane Jakob Fuglsang (Leopard Trek). Kangert on kokkuvõttes 79. kohal, Taaramäe 122. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles