Šadeiko langes võistluse eel haiguse küüsi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeido.
Grit Šadeido. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti aja järgi läinud ööl Daegu MMil seitsmevõistlust alustanud Grit Šadeiko unistab isikliku rekordi püstitamisest, kuid samas on teda viimase paari nädala jooksul häirinud külmetushaigus.


Tänavu U-23 EMil tšempioniks kroonitud piiga tundis haigust MMile eelnenud universiaadil. Sealse võistluse avapäeva tulemustele ei avaldanud see küll erilist mõju, 200 m jooksus püstitas ta koguni isikliku rekordi.

Teisel päeval sai ta aga kaugushüppes nulli ja odaviskes enam võistlema ei läinud. Šadeiko ei välistanud, et seisundit arvestades võis see isegi kasulik olla. Hiinas toimunud universiaadil polnud Eesti koondisel kaasas ühtegi arsti, seepärast pidi ta pöörduma kohalike tohtrite poole.

«Need kirjutasid kohe antibiootikumide kuuri, kuid MMile mõeldes ei saanud ma ju neid võtta,» rääkis Šadeiko. «Daegusse jõudes sain doktor Mihkel Mardna käest kohe häid rohtusid, aga päris terveks pole ma veel saanud.»

Kõigele vaatamata usub Šadeiko, et on sama heas vormis kui U-23 EMil Ostravas. Toona kogus ta seitsme alaga 6134 punkti.

«Usun, et isiklik rekord oleks tore,» lausus 22-aastane piiga naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles