Baruto paikneb sumohierarhias kolmandal positsioonil

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto.
Baruto. Foto: Toomas Huik

Täna hommikul avaldatud profisumo pingereas (bandzuke) paikneb meie vägimees Kaido Höövelson (Baruto) kolmandal positsioonil (lääne-ozeki esimene).

Jaapanlaste jaoks on kahetsusväärne, et peale vanameister Kaio erruminekut pole sumohierarhia kahe prestiižikaima tiitli omanike hulgas ühtegi sumo sünnimaa esindajat. Analoogiline olukord oli viimati 1993. aasta jaanuaris kui ozeki positsioonil olid havaiilased Akebono ja Konishiki ning yokozuna koht oli vakantne.

11. septembril Tokyos algaval sügisturniiril moodustavad eliitgrupi mongolid yokozuna Hakuho ozeki Harumafuji, ozeki Baruto ja ozeki Kotooshu.

Parimate jaapanlasena paiknevad sekiwake positsioonil (5. ja 6. koht) Kotoshogiku ja Kisenosato. Kolmas  sekiwake on mongol Kakuryu.

Juulis Nagoyas imperaatori karika võitnud Harumafuji kandideerib Aki-bashōl yokozuna tiitlile Kotoshogiku ja Kisenosato aga üritava jõuda ozeki positsioonile.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles