Mägi tunnistas suvist ületreeningut

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mägi
Maris Mägi Foto: EKJL/mumm.ee

Esimest korda elus MMil 400 m poolfinaalis jooksnud Maris Mägi suutis seal alistada ühe konkurendi. 53,27 ei andnud kokkuvõttes siiski enamat 21. kohast. Päev varem läbis ta eeljooksus staadioniringi 52,93ga.



Pärast eeljooksu pakatas Mägi optimismist, rääkides soovist näidata poolfinaalis kiiremat aega, kuid juba hommikul ärgates tundis ka karmi reaalsust – hiljutise universiaadi kolm jooksu ja Daegu eeljooks olid teinud oma töö. «Lihased olid kanged. Sain küll Indrek Tustitilt massaaži ja see tegi asja paremaks, kuid ka jooksu ajal olid jalad rasked,» tunnistas ta.

Talvel Austraalias treeninud ja suve hakul koju naastes sealsete juhendajate koostatud plaanide järgi harjutanud Mägi pole kindel, kas kasutab järgmisel hooajal sama mudelit. Ta andis mõista, et Austraalias polnud kerge, lisaks pärssis teda hooaja tähtsamateks võistlusteks vormi timmimisel ületreening.

«Austraalia elu polnud sugugi ainult kängurud ja päikesevannid. Mul oli raske end seal ülal pidada,» tunnistas Mägi, jättes täpsustamata, milles raskused seisnesid.

Tagantjärele targana tõdes Mägi, et pärast võistkondlikul EMil osalemist oleks pidanud end treeningutel tagasi hoidma, kuid maksimalistina ei soovinud ta treeninguplaani täitmisel teha endale järeleandmisi.

«Keerasin vindi üle. Õnneks ütlesid ema ja isa lõpuks, et nii ei lähe. Nad aitasid mind tagasi,» rääkis Mägi. «Kõik halvad asjad langesid kokku, seepärast polnud mul siin MMil nii teravat jalga kui soovisin.»

Mägi loodab hooaja lõpetuseks teha veel paar pingevaba võistlust, seejärel istuda aga treeneritest vanematega maha ja mõelda, kuidas Londoni olümpiahooajaks valmistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles