Israel: kui nägin, et 3. koht on nii lähedal, tundsin kerget pettumust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israeli hea hooaeg sai MMil ilusa jätku.
Märt Israeli hea hooaeg sai MMil ilusa jätku. Foto: EKJL/mumm.ee

«Keegi ei uskunud, et võin MMil võtta 4. koha, ka mina ise mitte. Kuid ma teadsin, et olen heas vormis ja suudan ketast kaugele heita,» rääkis Märt Israel – Daegu MMi kettaheite lõppvõistlusel ennast ja teisi üllatanud mees.



Israel ei nõustunud ka klassikute väitega, et 4. koht on jama. Kõik sõltub saavutuseni jõudmise asjaoludest. «Mina olen igatahes väga rahul ja õnnelik!» kinnitas esimest korda tiitlivõistlusel nii kõrgele kerkinud mees.

Kui Israel kõmmutas viiendal katsel 65.20, oli tal põhjust hea tulemuse puhul rõõmust hüpata, samas aga tabas teda kerge kahjutunne – 3. koht oli sel hetkel vaid üheksa sentimeetri kaugusel. Vastakaid tundeid peas vaagides tammus ta staadioni kettaheitesektori-poolses otsas, vehkis aeg-ajalt kätega ja tegi järske liigutusi.

«Mõistagi olin rõõmus, et heitsin üle 65 meetri ja tõusin neljandaks, ent kui nägin, et 3. koht on nii lähedal, tundsin kerget pettumust. Loomulikult läksin sellises seisus viimasel katsel maksimumi üritama,» rääkis Israel hinges valitsenud tunnetest. «Tean, et oleks ma suutnud heita veel lõdvemalt ja tehniliselt pisut paremini, võinuks ketas lennata ka 66 meetrit. Rohkemat ma ei usu.»

Israeli jaoks on tänavune hooaeg läbimurdeaasta, kus õnnestus täita kõik kolm püstitatud eesmärki: ta võitis universiaadi, püstitas isikliku rekordi 66.98 ja tuli MMil esikaheksasse. Vägilane ise oleks aga soovinud enamat.

«Vahepeal kadus vorm ära. Samas oli Stockholmis hea võimalus võita teemantliiga etapp, kuid ma ei kasutanud seda ära,» nentis ta. «Tänu universiaadi võidule tuli aga hea tunne tagasi – sain kõigist pingetest priiks.»

Heale hooajale pani ta aluse juba möödunud sügisel uueks aastaks valmistudes. Eelmisel aastal seganud vigastus oli taandunud ja ta sai korralikult uueks hooajaks samme seada.

MMi 4. koht sunnib aga tulevikus seadma veel kõrgemaid eesmärke. Israel vaid naeratas selle peale ja möönis, et Londoni olümpial oleks imelik minna kaitsma Daegu MMil saadud kohta.

Israel jõuab kodusesse Eestisse juba 1. septembril. «Tahtsin kohe koju pääseda, universiaadil ja MMil võisteldes olen juba nii kaua Aasias viibinud,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles