Kullamees Hartingit ootas võistluse järel õlledušš

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting maitses kuldmedalit.
Robert Harting maitses kuldmedalit. Foto: Reuters/ScanPix

Kettaheites MM-kulda kaitsnud sakslane Robert Harting jäi oma võidu tähistamise tavale truuks – kaks aastat tagasi Berliinis rebis ta seljas olnud särgi lõhki, sama vimkaga sai ta hakkama ka seekord. Muus osas olevat aga võidud olnud väga erinevad.


«Need on kaks täiesti erinevat võitu – Berliinis tulin maailmameistriks kodupubliku ees ja see kõik tekitas erilise emotsiooni. Ka tänane võit oli väga emotsionaalne, kuid… need on ikkagi erinevad asjad,» mõtiskles Harting.

Erakordseks teeb Hartingi võidu teadmine, et meest vaevas tõsine põlvevigastus, mis ei lubanud viimastel nädalatel tõsiselt harjutada. «Eelvõistlusel suutsime hoida valu talutavana, kuid täna polnud süstist nii palju abi,» rääkis Harting ja lisas, et pärast võistlust valutab põlv nii kõvasti, et sunnib teda lonkama. «Täna (eile – toim) õhtul aitab seda ravida Ralf Bartelsi pakutav õlledušš.»

Pronksi võitnud Ehsan Hadadi märkis, et medal on tema jaoks väga erilise tähtsusega. «See on minu riigi esimene MM-medal,» rääkis Iraani sportlane, ent lisas, et ei kavatse sellega piirduda. «Harting oli siin MMil küll väga kõva, kuid usun, et suudan temaga järgmisel suvel Londoni olümpial kulla eest võidelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles