Worldloppeti suusamaratonide sarja avas Kangaroo Hoppet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kangaroo Hoppet.
Kangaroo Hoppet. Foto: http://www.hoppet.com.au/


Eelmisel nädalavahetusel Austraalias toimunud rahvusvaheline murdmaasuusamaraton Kangaroo Hoppet avas Worldloppeti maratonide sarja.



 Kokku kuulub sarja 15 maratoni 15 eri riigist, teistehulgas ka järgmise aasta veebruaris peetav 41. Tartu Maraton. Worldloppeti maratonidel osaleb iga-aastaselt 125 000 suusatajat.

 
21. korda peetud Kangaroo Hoppet on muuhulgas tuntud heitlike ilmastikuolude poolest. Viimased tingisid ka tänavu traditsiooniliste distantside muutused.
Kolmel erineva pikkusega rajal – 30 km, 10 km ja 5 km – lõpetas seekord kokku üle 1150 suusataja 24 riigist.

 

30 km Kangaroo Hoppeti vabastiili rajal võitis Petr Novak Tšehhist. Talle järgnesid austraallased Alex Almoukov ja Ben Sim. Naistest oli vabastiilis kiireim austraallanna Esther Bottomley kaasmaalaste Lescincka Grimmeri ja Lucy Glanville ees.

 

10 km Australian Birkebeineri rajal võidutsesid austraallased nii meeste kui ka naiste arvestuses. Meestest oli kiireim Phillip Bellingham, talle järgnesid Nick Montgomery ja Dylan Harmer. Naistest võitis Anna Trnka, Aislinn Kildea ja Gabriella Cigana ees.

 

Ka kõige lühemal, 5 km Joey Hoppeti distantsil jäid kolm esikohta kodumaale. Meestest seisid poodiumil Damon Morton, Hamish Roberts ja Alex Gibson.
Naistest aga Xanthea Dewez, Casey Wright ja Katarina Paul.

 

Rohkem infot Kangaroo Hoppeti koduleheküljelt: http://www.hoppet.com.au/

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles