Kilk: vajadusel paneme käsu korras paadi kokku!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Kaspar Taimsool – Allar Rajal lastakse üldse kahepaadis jätkata?
Kas Kaspar Taimsool – Allar Rajal lastakse üldse kahepaadis jätkata? Foto: Rein Kilk

Kaspar Taimsoo ja Allar Raja lõpetavad Bledi MMil meeste kahepaatide poolfinaali neljandana ja langetavad pettunult pea – võitlus medalite ja esikuuikukoha eest on läbi, olümpiapileti eest aga jätkub.


Teleri vahendusel jälgib poolfinaali ka Jüri Jaanson, kes saadab alaliidu presidendile Rein Kilgile sõnumi: «Taimsoo-Raja tase ongi kohtadel 5.–8. Usun, et B-finaalis lähevad nad siiski võidu peale välja.»

Lahtised küsimused
Samamoodi nagu poolfinaali 4. koht, ei rahulda tänase B-finaali võit Taimsood ja Raja. Aga see polegi enam oluline. Olulisem on see, kuidas ja millises paatkonnas Londoni OMile minna. Kas moodustada Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsäga paarisaeruline neljane või jääda kahepaati? Kas Taimsool ja Rajal üldse lastakse kahepaadis jätkata?

Nii Kilk kui ka sõudeliidu peasekretär Jaan Tults usuvad, et ainuõige oleks tugev neljane. Kui soovida medalimängu sekkuda, tuleks senist esipaatkonda muuta, sest nagu näitas MM – kahepaatide teravam tipp on Eesti omast kõrgem. Vaatamata sellele, et Taimsoo ja Raja sõudsid end täiesti tühjaks. Lausa nii tühjaks, et Taimsoo tühjendas oma sisikonna Bledi järve.

Sellele vaatamata mehed ennatlikke järeldusi ei tee. Eelkõige seepärast, et neljapaadil OM-kohta pole. Et seda saada, tuleks kevadisel kvalifikatsioonivõistlusel kolme hulka mahtuda. See pole aga kindel, sest sõudmises ei võrdu üks pluss üks alati kahega. Neli tugevat meest ei pruugi alati paati liikuma saada. Ja nagu Taimsoo ütles: «Ma ei viitsi olümpiakoha pärast uuesti jändama hakata! Kes garanteerib, et me selle saame?»

Kilk vastas talle: «Mis mõttes ei viitsi? Muud ei jää üle ju! Usun, et B-finaali jäämine toob mehed nüüd magnetiga kokku. Ja kui ei too, siis vajadusel paneme käsu korras paadi kokku!»  Samas tunnistasid Taimsoo – Raja, et olümpial on suuremad võimalused just neljapaadil.

Kaheste tase on nagu ta on. Näiteks poolfinaalis olid koos nii olümpiavõitjad, MM-hõbedad kui ka -pronksid ehk kõik tiitlitega mehed. Kahepaatide konkurents on varasemast kõvem ja ühtlasem, neljapaatidel seevastu aga mitte.

Tehakse restart
«Juba varem küsiti, miks ma MMi ajaks käsu korras tugevat neljapaati ei moodusta. Aga see polnuks otstarbekas – pidime jõud ära jagama, et võimalikult palju olümpiapileteid saada. Pealegi oleks siis kahtlus õhku jäänud, sest Taimsoo ja Raja poleks võimalust saanud. Nüüd pole neil enam vabandusi ka võtta, et tuul oli vale ning laine ja munad segasid,» arutles Kilk.

Tegelikult on alaliidu presidendi ettepanek paatkonnad lammutada ja tema sõnu kasutades «teha üks korralik restart». EMil istuvad Taimsoo ja Raja Jämsä ja Endreksoniga neljasesse, kuid kas see paat liigub, ei tea keegi. Lisaks neile on korralikku taset näidanud Sten-Erik Anderson, Kaur Kuslap, nooruke Joosep Laos ja Vladimir Latin.

«Sisuliselt paneme seitsme mehe seast paatkonnad kokku. Mine tea – ehk oleks parim üldse see, kui Endrekson ja Raja moodustavad kahepaadi? Peame proovima erinevaid variante ning parimate lahendusteni jõudma,» nentis Kilk.
OM-pileti lunastamiseks peavad Taimsoo-Raja tänases B-finaalis viie hulka mahtuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles