Iljuštšenko jäi kõrgushüppe finaalis viimaseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšeko
Anna Iljuštšeko Foto: EKJL/mumm.ee

Esimese Eesti kõrgushüppajana MMi finaalis osalenud  Anna Iljuštšenko suutis teisel katsel ületada algkõrguse 1.89, ent neli sentimeetrit kõrgemale asetatud latist enam üle ei saanud. Seega lõpetas ta finaali viimase, ehk 12. kohaga.

«Päeval kuulsin, et algkõrgus on 1.89, see pani jalad värisema. Ma pole kunagi varem nii kõrgelt alustanud,» tunnistas algkõrguse teisel katsel ületanud Iljuštšenko. «Kahjuks lagunesin tehniliselt täiesti ära, 1.93 peal vajusin õlgadega latile sisse.» Lisaks oli Iljuštšenkol probleeme hoojooksu klapitamisega.

Veel eile õhtul kimbutanud lihasevalu kadus täna koos soojendusega, ent võistluse ajaks olid Iljuštšenko jalad endiselt väsinud.   

 

Iljuštšenko tunnistas, et ootas lõppvõistluselt pisut enamat. «Natuke kahju… kuid päris pettunud ma ka pole,» nentis ta. «Ainuüksi finaali pääsemine oli juba hea saavutus.»

Maailmameisteriks krooniti 2.03 ületanud venelanna Anna Tšitšerova, hõbeda sai sama tulemusega Horvaatia hüppaja Blanka Vlašic ning pronksi 2.00 ületanud itaallanna Antonietta di Martino.

VÕISTLUSE KÄIK

2.05

Kumgi naine ei saa sellest kõrgusest üle. Seega kuld Tšitšerovale, hõbe Vlašitcile.

2.03

Tšitšerova alistab sellegi kõrguse esimesel katsel, Vlašic saab samaga hakkama teisel üritusel. Antonietta di Martino jaoks on aga võistlus pronksmedaliga lõppenud.

2.00

Konkurentsi jäävad veel kolm naist: Tšitšerova, Vlašic ja di Martino.

1.97

See kõrgus oli jõukohane viiele naisele. Võistlust jätkavad Tšitšerova, Vlašic, di Martino, Slesarenko ja Školina.

1.93

3. KATSE

Iljuštšenko ajab taas lati maha ja sellega on võistlus tema jaoks lõppenud.

Koos Iljuštšenkoga peab kotid pakkima mitme tiitlivõistluse medaliomanik Emma Green Tregaro. Kuna rootslanna ületas avakõrguse esimesel katsel, Iljuštšenko aga teisel, on ka kohad vastavalt 11. ja 12.

2. KATSE

Ka see ebaõnnestub. Nagu eelvõistluses, on ka täna Iljuštšenkol probleeme hoojooksu ja hüppetehnikaga.

Ületajate nimekirja lisandusid Slesarenko, Radzivil ja Amata.

1. KATSE

Iljuštšenko ajab lati maha.

Esimese katsega ületasuid kõrguse kuus naist: Tšitšerova, Vlašic, Školina, di Martino Zheng ja Ryan.

1.89 Kõik naised saavad latist üle ja jätkavad võistlust.

2. KATSE

Iljuštšenko saab latist üle!

Zheng, Ryan, Radzivil ja Amata saavad latist üle.

1. KATSE

Iljuštšenko ajab lati maha.

Ületajate nimekiri saab täiendust - Školina, Vlašic, Green Tregaro ja Barret.

Kuuest esimeset hõppajast on täpselt pooled lati maha ajanud. Kindlalt ületasitasid kõrguse: di Martino, Slesarenko ja Tšitšerova.

Naised peavad alustama väga kõrgelt - 1.89ga.

VÕISTLUSE EEL

Lõppvõistlusele pääsemiseks tuli kaks päeva tagasi ületada kvalifikatsiooninorm 1.95. Sellega sai hakkama täpselt 12 naist. Iljuštšenko jagab nende hulgas oma tänavuse tulemusega 6.-7. kohta.

Enne võistlust polnud eestlanna seis siiski roosiline – veel eile õhtul kurtis ta väsimust ja lihasevalu. Olukorra muudab keerulisemaks ka see, et treener Martin Kutman on Eestis ja ei saa teda staadionil juhendada. Eile õhtul vestlesid nad siiski pikalt ja treener andis oma soovitused õpilasele kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles