Itaalia ajaleht: valgevenelanna kaotas patsi tõttu kulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastassia Mirontšik-Ivanova jäi kaugushüppes esimesena medalita.
Nastassia Mirontšik-Ivanova jäi kaugushüppes esimesena medalita. Foto: SCANPIX

Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport ajakirjanik, Rahvusvahelise Spordiajakirjanike Liidu (AIPS) president Gianni Merlo avaldas, et valgevenelanna Nastassia Mirontšik-Ivanova jäi kergejõustiku MMil Daegus oma pika patsi tõttu kaugushüppes kuldmedalist ilma.

Merlo uuris koos Itaalia avalik-õigusliku televisiooni RAI tehniku Luca Fedrigoga naiste kaugushüppe finaali fotosid ning mehed tuvastasid, et Mirontšik-Ivanova hüppas kolmandal katsel umbes 6.90, mis oleks talle andnud kuldmedali ja auhinnaraha 60 000 dollarit, kuid maandumisel puutus liiva ka tema pikk hobusesaba, jättes liivakasti väikese märgi, mida mõõtmisel arvesse võeti ning seega mõõdeti tema hüppe pikkuseks vaid 6.74, mis jättis 22-aastase valgevenelanna esimesena medalita.

Vaata rohkem pilte siit.

Maailmameistriks tuli 6.82 hüpanud ameeriklanna Brittney Reese, 6.77ga oli teine venelanna Olga Kutšerenko ning 6.76ga sai pronksi lätlanna Ineta Radevica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles