Gruusia korvpallikoondis lasi käest suurepärase võimaluse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornike Šengeliat (palliga) üritab takistada Bulgaaria resultatiivseim Earl Rowland.
Tornike Šengeliat (palliga) üritab takistada Bulgaaria resultatiivseim Earl Rowland. Foto: SCANPIX

Leedus toimuval korvpalli EMil lasi Gruusia koondis käest suurepärase võimaluse, kui nad kaotasid D-alagrupis 69:79 Bulgaariale.

Võitjatele tõi Earl Rowland 25 punkti ning Gruusia koondise edukaim oli Viktor Sanikidze 18 silmaga.

Gruusia juhtis veel kolm minutit enne kohtumise lõppu, kuid siis laguneti ning lasti Bulgaarial oma teed minna. Võidu korral oleks Gruusia taganud endale alagrupist edasipääsu, kuid nüüd tehti oma elu ülimalt raskeks.

D-alagrupist on endale edasipääsu taganud Venemaa ja Sloveenia. Kolmandat edasipääsu kohta hoiab enda käes nüüd Bulgaaria, kuid kõik paneb lõplikult paika Ukraina ja Belgia õhtune kohtumine.

Kui kohtumise võidab Belgia, siis pääseb edasi Bulgaaria ning kui kohtumise võidab Ukraina, siis saab edasi Gruusia.

A-alagrupis alistas Suurbritannia 88:81 Poola ning seega on A-alagrupis kolmas edasipääseja veel lahtine. Kui Türgi alistab õhtul Hispaania, siis pääsevad edasi türklased. Kui Hispaania aga kohtumise võidab, siis saavad koha vahegruppi poolakad.

Soome koondis alistas 71:65 Montenegro ja jättis endale edasipääsuks väiksed võimalused. C-alagrupi lõplik paremusjärjestus saab paika pärast õhtuseid mänge.

A-alagrupi tabeliseis: 1. Hispaania 4 (võitu)/0 (kaotust), 2. Leedu 3/1, 3. Poola 2/3, 4. Suurbritannia 2/3, 5. Türgi 2/2, 6. Portugal 0/4.

C-alagrupi tabeliseis: 1. Makdeoonia 3 (võitu)/1 (kaotus), 2. Kreeka 3/1, 3. Horvaatia 2/2, 4. Bosnia ja Hertsegoviina 2/2, 5. Soome 2/3, 6. Montenegro 1/3.

D-alagrupi tabeliseis: 1. Venemaa 4 (võitu)/0 (kaotust), 2. Sloveenia 4/0, 3. Bulgaaria 2/3, 4. Gruusia 2/3, 5. Ukraina 1/3, 6. Belgia 0/4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles