Spartaki mängijad: see on tavaline, et fännid üksteist toolidega peksavad

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiden McGeady (keskel) koos meeskonnakaaslaste Wellitoni (vasakul) ja Ibsoniga.
Aiden McGeady (keskel) koos meeskonnakaaslaste Wellitoni (vasakul) ja Ibsoniga. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpallimeistrivõistlused on viimasel ajal saanud tavapärasest rohkem tähelepanu, kuna suure rahaga meelitatakse sinna mängima aina kuulsamaid mängijaid.

Seejuures pakutakse Venemaal mängijatele sellist palka, mida nad tõenäoliselt kusagil mujal ei teeniks. Mäletatavasti maksab Mahhatškala Anži Kameruni ründjale Samuel Eto’ole 400 000 eurot nädalas. Venemaal makstav palk on seda parem, et maksudeks läheb jalgpallistaaridel vaid 13 protsenti sissetulekust, kirjutab the Telegraph.

Samas peavad Venemaale kolivad mängijad arvestama enamasti senisest teistsuguse eluga. Moskva Spartaki ridadesse kuuluv Iirimaa koondislane Aiden McGeady tunnistas, et mängud Mahhatškalas ja Grožnõis on midagi muud, kui ta varasemalt näinud on.

«Kohtumises Anži vastu saime nurgalöögi ja liikusin parasjagu sinna poole, kui ma nägin tribüünidel suurt mäsu,» meenutab McGeady. «Nägin, kuidas Anži fännid jooksid Spartaki poolehoidjate poole ning samal ajal kiskusid nad istmeid lahti ning viskasid nendega meie fänne.»

«See on meie jaoks teistsugune maailm, kuid minu meeskonnakaaslased rääkisid mulle, et seal piirkonnas on see täitsa tavaline,» lisas iirlane.

Kui Eto’o teenib rekordilised 400 000 eurot nädalas, siis vähe ei maksta Venemaal ka teistele. Peterburi Zenit maksab Venemaa koondislasele Aleksandr Keržakovile 115 000 eurot nädalas. Samasugust palka pakuti ka Joey Bartonile, kes võttis siiski vastu Queens Parl Rangersi pakkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles