Neli meest jahivad Viljandis rattamaratonide sarja üldvõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval sõidetakse Mulgi rattamaraton.
Pühapäeval sõidetakse Mulgi rattamaraton. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA


Sel laupäeval asuvad Mulgi Rattamaratonil starti neli meest, kes võivad edu korral loota lisaks sõidu võidule ka Eesti rattamaratonide sarja üldesikohta.

Parimas seisus asuvad starti sarja praegused liidrid Caspar Austa ning Raido Kodanipork. Mõlemad on sel suvel kavas olnud seitsme maratoniga kogunud 8959 punkti.
 
Et maratonisarja reegel näeb ette, et kogu suve jooksul kavas olevast kaheksast etapist läheb arvesse kuus, on praeguse seisuga napp edu Austal. Kui tema senises kaks kehvemat tulemust maha arvata, on ta kogunud 7478 punkti.
 
Raido Kodaniporgil on sel moel arvutades praegu koos 7474 punkti ning sama palju punkte on ka Alges Maasikmetsal. 7461 punkti on Erki Pütsepal.
 
Maratoni võidu eest saab tabelisse juurde 1500 punkti. Teine koht toob viis ning kolmas kaheksa punkti vähem. Lisaks saab vahefinišis teenida ka aktiivsuspunkte.
 
Kogu suve väldanud rattamaratonide sarjas Elion Estonian Cup on tänaseks peetud seitse maratoni. Kevadel sai seeriavõistlus alguse Rõugest. Sõidetud on veel Rakkes, Jõgeval, Aegviidus, Elvas, Jõulumäel ning Otepääl.
 
Laupäeval, 10. septembril kell 12 saab Viljandi staadioni kõrval asuvast parklast stardi selle aasta viimane Elion Estonian Cupi sarja kuuluv osavõistlus ehk Mulgi rattamaraton. Sõidu pikkus on 60 kilomeetrit ning nädal enne võistlust, kui rajameistrite juhatusel läbiti avatud raja sõit, oli kogu trass kuiv ja kiire.
 
Rada sel aastal ei muutu ning start antakse nagu varasematelgi aastatel Viljandi järve ääres staadioni kõrval asuvast parklast. Trass suundub Viljandi järve äärt mööda Mulgimaa suunas ning maratoni jooksul läbivad ratturid Sinialliku, sõidavad Holstre-Polli suusaradadel ning Holstre-Nõmme metsas. Võistluse lõpp kulgeb taas mööda Viljandi järve äärset matkarada. 60 kilomeetrisel maratonil on tõusumeetreid kokku 760. Sõidu madalaim punkt on kuuendal kilomeetril kui ratturid on 43 meetrit üle merepinna ning kõrgeim punkt on täpselt võistluse poolel maal kui ollakse 110 meetrit üle merepinna.
 
Kell 13.20 pääsevad võistlema poolmaratonil osalejad, kes sõidavad Viljandimaal 35 kilomeetri pikkusel trassil. Kell 12.10 alustavad aga Viljandi staadioni ümber võistlemist lapsed.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles