Sebastian Coe: Usain Bolt on kergejõustiku Muhammad Ali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Briti kergejõustikulegend Sebastian Coe võrdles The Daily Telegraphis avaldatud kolumnis maailma kiireimat meest Usain Bolti legendaarse poksija Muhammad Aliga.

Kahekordne olümpiavõitja Coe on 2012. aasta Londoni korralduskomitee esimees ning ta oli äsja ka Daegus peetud MMil, kus Bolt võitis kõigi aegade neljanda ajaga 200 m jooksu ning aitas Jamaica nelikul 4 x 100 m jooksus maailmarekordit püstitada.

«Nägin pühapäeva õhtul, kuidas 11-12-aastased lapsed vaimustusest kiljusid ning trügisid, et Usain Bolti lähedusse pääseda. Mõtted läksid järgmise aasta Londoni olümpiale – kergejõustiku Muhammad Ali on teel olümpiastaadionile. Bolti ümber tõepoolest on selline Ali-lik aura,» kirjutas Coe.

«Mingis mõttes on tänavune tema jaoks comeback’i aasta, Londonis ründab ta taas,» lisas Coe. «Tean, et staadionil on ülikiire rada, seega kui kõik hästi läheb, võib ta vabalt maailmarekordeid uuendada. Mitte ükski mees pole suutnud olümpial korraga nii 100 m kui 200 m jooksus tiitlit kaitsta, aga Bolt võib seda teha.»

Mäletatavasti võitis Bolt 2008. aastal Pekingis nii 100 m kui 200 m maailmarekordiga, kuid parandas tippmarke veelgi 2009. aasta Berliini MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles