Saksa väravavaht: mul on vaimne väsimus ja ma lähen ravile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Miller
Markus Miller Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalliklubi Hannover 96 teine väravavaht Markus Miller avalikustas, et vaevleb vaimse väsimuse küüsis ning läheb vabatahtlikult haiglaravile.

Jalgpallurite vaimne tervis on Saksamaal kõneainet pakkunud juba kaks aastat, mäletatavasti sooritas pikka aega depressiooniga võidelnud Saksamaa jalgpallikoondise väravavaht Robert Enke 2009. aasta 10. novembril 32-aastasena enesetapu, viskudes rongi ette, kirjutab Reuters.

Enke viimaseks koduklubiks jäi just nimelt Hannover 96 ning seetõttu avaldas klubi Millerile toetust ja kiitust, et ta otsustas enda probleemid avalikkuse ette tuua.

«Otsustasin oma haigusest rääkida nii klubile, meie fännidele kui ka meediale,» sõnas mullu Hannoveriga liitunud 29-aastane Miller. «Mul on vaimne väsimus ja ma lähen kiiremas korras haiglasse ravile.»

«See samm näitab tema julgust ja väärib kõikide suurimat austust,» sõnas Hannoveri klubi president Martin Kind.

Milleri sõnul on ta käinud psühholoogi juures, ent tundis, et sellest ei piisa.

«Igal inimesel, kes päevast päeva pingutab suurte tulemuste nimel ja kes soovib meeskonna nimel head esitust teha, on oht läbi põleda, samuti võib neid tabada nii vaimne kui füüsiline väsimus ja muud ohud,» selgitas Millerit ravinud psühholoog Martin Braun.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles