Tartu rattamaratonil osaleb ka Astana profirattur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomas Vaitkus
Tomas Vaitkus Foto: mtb.lt

Vähem kui kahe nädala pärast stardib 14. Tartu rattamaratonil teiste hulgas ka maailma rikkama profiklubi Team Astana sõitja Tomas Vaitkus.

Leedu profirattur võitis 2005. aastal Tartu GP ning on muuhulgas tuntud ka legendaarse USA ratturi ning seitsmekordse Tour de France võitja Lance Armstrongi meeskonnakaaslase ja abilisena. Käesoleval aastal on Vaitkus pedaalinud Astana klubis koos eelmise Tartu rattamaratoni võitja Tanel Kangertiga.

Vaitkus jäi rattamaratoni plaanide osas tagasihoidlikuks. «Kuna hooaeg on olnud pikk, lähen 18. septembril starti eelkõige eesmärgiga proovida siinset rada. Olin maratonil kohal ka eelmisel aastal, kuid paranesin sel ajal tõsisest vigastusest ning jäin seetõttu vaid pealtvaatajaks,» ütles ta.

Samas oli tema vastuses kuulda siiski ka võistlusmomenti: «Tahan näha, kas suudan sõita hästi ka maastikurattamaratoni.»

2009. aastal Tartu Rattamaratoni võitnud ning samas ka Euroopa maastikurattameistriks kroonitud Allan Oras ütles, et Vaitkuse näol on kahtlemata tegemist tänaste Euroopa tippude hulka kuuluva ratturiga.

«Kaardilaual oleks ta kindlasti trumpäss. Usun, et hetkevorm ja maratonirada näitavad, kas ta suudab Lõuna-Eesti maastikul teistelt oma masti meestelt eest ära sõita,“ lisab Oras, kes ise on Tartu rattamaratoni stardis olnud kümnel korral ning sõidab siin ka tänavu.

Maratoni põhisõidud distantsidega 89 km ja 40 km peetakse pühapäeval, 18. septembril. Lisaks üldisele maratoniarvestusele selgitatakse üritusel välja ka Eesti meistrid maastikurattamaratonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles