Venemaal alla kukkunud lennukis olid mitmed NHLi legendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavol Demitra
Pavol Demitra Foto: SCANPIX

Täna Venemaal Jaroslavli lähedal alla kukkunud reisilennuki pardal olnud Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskonda kuulusid mitmed NHLi legendid.

Praegustel pole veel teada täpset hukkunute arvu, kuid ametlikult on kinnitatud, et ainus ellujäänu oli 26-aastane Aleksandr Galimov, kes aga suri hiljem haiglas.

Sovetski Spordi teatel olid pardal kõik põhimeeskonna mängijad ning lisaks neli noortetiimi mängijat.

Jaroslavli Lokomotiiv pääses eelmisel hooajal KHLis konverentsi finaali, kus kaotati 2:4 Moskva oblasti Atlantile.

Jaroslavli Lokomotiivi mängijate nimekiri on üsna muljetavaldav. Mullu suvel liitus meeskonnaga 36-aastane slovakk Pavol Demitra, kes veetis 16 aastat NHLis, mängides St Louis Bluesi, Los Angeles Kingsi, Minnesota Wildsi ja Vancouver Canucksi ridades. 2003. aastal kuulus Demitra MMil pronksi võitnud Slovakkia koondise koosseisu.

Meeskonna kapten oli 32-aastane tšehh Karel Rachunek, kes 2010. aastal tuli Tšehhi koondise koosseisus maailmameistriks ning tänavu võitis pronksi. Oma NHLi karjääri jooksul mängis ta New York Rangersis, Ottawa Senatorsis ja New Jersey Devilsis.

Jaroslavli Lokomotiiviga liitus tänavu mais ka Läti üks tuntumaid hokimängijaid, 12 aastat NHLis veetnud 37-aastane Karlis Skrastinš, kes on mänginud Nashville’i Predatorsis, Colorado Avalanche’is, Florida Panthersis ja Dallas Starsis.

Juulis sõlmis klubiga aastase lepingu 36-aastane valgevenelane Ruslan Salei, kes oma NHLi karjääri jooksul mängis Anaheimi Mighty Ducksis, Florida Panthersis, Colorado Avalanche’is ning Detroit Red Wingsis.

Seitse hooaega veetis NHLis ka 30-aastane tšehh Josef Vašicek, kes liitus Jaroslavliga 2008. aastal.

Lokomotiivi peatreener oli 52-aastane kanadalane Brad McCrimmon, kes on tulnud Calgary Flamesi ridades Stanley karikavõitjaks, olles meeskonna kapten. Oma mängijakarjääri jooksul mängis ta lisaks Flamesile veel ka Boston Bruinsis, Philadelphia Flyersis, Detroit Red Wingsis, Hartford Whalersis ning Phoenix Coyotes’is.

1997. aastast asus ta tööle treenerina, enne Venemaale siirdumist juhendas ta Detroit Red Wingsi.

Jaroslavli ridadesse kuulus ka rootslasest väravavaht Stefan Liv, kes tuli 2006. aastal Torinos olümpiavõitjaks ning samal aastal ka maailmameistriks, MMidelt oli tal veel kaks pronksi ja üks hõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles