IIHFi president: see on hokiajaloo kõige mustem päev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslavli Lokomotiivi koduhalli ette kogunes leinama tuhandeid fänne.
Jaroslavli Lokomotiivi koduhalli ette kogunes leinama tuhandeid fänne. Foto: SCANPIX

Venemaal Jaroslavli lähedal kukkus täna alla reisilennuk JAK-42, mille pardal oli Jaroslavli Lokomotiivi hokimeeskond.

Pardal oli 37 hokimeeskonnaliiget ning kaheksa meeskonnaliiget, kellest jäi ellu lennuinsener Aleksandr Sizov. Õnnetuse elas üle ka 26-aastane Venemaa koondislane Aleksandr Galimov, kuid 80 protsenti tema kehapinnast on kaetud põletustega ja ta on kriitilises seisus.

Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) president René Fasel helistas kohe pärast uudise kuulmist Venemaa hokiliitu ja KHLi ning avaldas kaastunnet. «See on kogu maailma hokikogukonnale kohutav tragöödia, mis puudutab nii paljusid rahvuseid,» ütles Fasel IIHFi kodulehekülje vahendusel. «Tunneme hukkunute lähedastele ja sõpradele kaasa.»

«Hoolimata sellest, et profitasemel mängivad hokimeeskonnad päevad päris palju lendama, on meie spordiala traagilistest õnnetustest säästetud,» lisas Fasel. «Seda kuni praeguseni. See on hokiajaloo kõige mustem päev. See pole ainult Venemaa tragöödia, Lokomotiivi ridadesse kuulusid kümne riigi mängijad ja treenerid.»

Hokiajaloos on olnud kaks suuremat lennuõnnetust. 1950. aasta 7. jaanuaril kukkus Venemaal Sverdlovski lähedal alla Moskva VVSi jäähokimeeskonda transportinud lennuk, kõik 19 pardalolijat hukkusid, neist 11 olid VVSi mängijad.

1948. aasta 8. novembril kukkus lennuk Inglise kanalisse, õnnetuses hukkus viis Tšehhoslovakkia koondislast, nende hulgas IIHFi Kuulsuste Halli liige Ladislav Trojak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles