Ameerika korvpallur saabus Tartusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarrid Famous Tartu lennujaamas.
Jarrid Famous Tartu lennujaamas. Foto: Margus Ansu

Eile kell 14.10 jõudis Tartu lennujaama Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna ameeriklasest leegionär Jarrid Famous.


Mullu Lõuna-Florida Ülikooli meeskonnas pallinud korvikütile on see esimene kord Euroopat külastada, varem pole ta siin käinud isegi turistina. «Kuigi reis oli pikk, tunnen ennast täitsa hästi,» ütles Famous Tartu Postimehele.

Nii ei teadnud ta ka Eestist ega Tartust varem suurt midagi. Tartu Ülikooli meeskonna kohta oli ta välja uurinud, et see on tulnud kunagi Balti liigas kolmandaks ja mullu jäi Eesti meistriliigas teiseks. «Tean, et nad mängivad väga võitluslikult, ja tahan neid aidata,» sõnas pallur.

«Kas siin on väga külm?» küsis soojast Floridast pärit mees, kui ootas lennujaamas talle järele tulevat meeskonna mänedžeri Meelis Pastakut. Õnneks oli kaugelt saabunule eile lennujaama aknast ette näidata päikesepaisteline ilm. Mõistagi sai Famousele selgitatud, et paari kuu pärast tuleb tal siiski leppida ka sellise loodusnähtusega nagu lumi.

See ei paistnud ameeriklast siiski häirivat. Floridas küll lund ei ole, ent New Yorgis on mees ka selle valge olluse ära näinud. «See oli paar aastat tagasi,» ütles ta.

Pastaku sõnul on esimene Tartus viibimise päev Famousele puhkepäev. Kui tõsiselt seejä-
rel trennide-mängudega alustatakse, sõltub mehe enesetundest.

Nii ei osanud mänedžer öelda, kas korvpallisõbrad näevad Jarrid Famoust täna õhtul ülikooli spordihoones kontrollkohtumisel tema kaasmaalaste, ATM Pro Teami vastu. Tõenäolisem võib olla ameeriklase kaasalöömine reedel-laupäeval Rakvere turniiril. «Eelkõige sõltub kõik sellest, kuidas mees ennast tunneb, tal on ikkagi nii pikk reis selja taga,» sõnas Pastak.  

«Mina võin kas või kohe mängida,» väitis Famous, «olen noor ja tunnen ennast hästi.» 211 sentimeetri pikkuse korviküti sõnul meeldib talle eelkõige kiire ameerika stiilis korvpall, mitte aeglane kombineerimine.

Famous on Tartu Ülikooli meeskonnas läbiproovimisel septembri lõpuni. Siis otsustatakse, kas temast saab meeskonna liige.

kas teate?

Jarrid Famous
• 23-aastane ameeriklane.
• Pikkus 211 cm.
• Mullu mängis USA üliõpilasliiga NCAA I divisjonis Lõuna-Florida Ülikooli meeskonnas.
• Viibib Tartus testimisel septembri lõpuni.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles