Mulgi rattamaratonilt saab kutse tantsupeole

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid võistlevad
Jalgratturid võistlevad Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavuse Elion Estonian Cup rattamaratonide sarja viimasele etapile Viljandis on oodata ligi paar tuhat ratturit, kes sõidavad nii pikka kui lühikest maratoni ning osalevad lastesõidul.

Üllatus ootab laupäeval Mulgi rattamaratoni 60 kilomeetri pikkusel põhisõidul osalejaid poolel võistlusmaal. Seal on kõigil võimalik saada kutse, mis tagab tasuta sissepääsu laupäevaõhtusele Holstre-Polli spordikeskuse tantsupeole.

Kui ratturid on läbinud 32 kilomeetrit ning jõudnud Holstre-polli tervisekeskuse peamaja kõrval asuvasse maratoni vahefinišisse, ootab neid teeninduspunktis flaier. See annab neile võimaluse kasutada pärast võistlust seal tasuta sauna ning osaleda hilisõhtusel tantsupeol.

Mulgi rattamaratoni stardialale Viljandi järve ääres oodatakse esimesi saabujaid  laupäeva hommikul kella 9 ajal. Korraldajad paluvad autoga tulijatel jälgida ajutisi liiklusmärke ning parkimiskorraldajate suuniseid.

Stardipaika jõudmiseks leiab juhiseid Viljandi rattaklubi kodulehelt www.rattaklubi.ee.

Start antakse maratonile täpselt keskpäeval ning esialgse info kohaselt on 60 kilomeetri pikkusele sõidule startimas ligi tuhat ratturit.

Kell 12.10 algavad Viljandi staadioni ümber lastesõidud, kus osalemine on tasuta. Jänksi lastesõitudes võistlevad lapsed 620meetrisel ringil, mida 12-aastased poisid ja tüdrukud sõidavad kolm korda, 10-aastased kaks korda ning 8-aastased lapsed teevad ühe ringi. Kõige väiksemad ratturid läbivad Tillusõidus 200 meetrise distantsi. Kõiki lõpetajaid ootab auhind ning lapsed, kes on sel suvel võtnud osa vähemalt viiest Elion Estonian Cup lastesõidust, saavad kingituseks Jänksi särgi.

Kell 13.20 saavad stardi 35 kilomeetri pikkusele poolmaratonile startijad.

Pärast finišit on ratturitel võimalik anda oma ratas korraldajate kätte, kes selle pesulas suuremast porist puhtaks pesevad. Ratturitel on võimalik ennast pesta Viljandi spordihoones.

Mulgi rattamaratonile on startimas ligi 270 sellist jalgratturit, kes on tänavu osalenud kõigil Elion Estonian Cup sarja kuuluvatel sõitudel. Pärast Viljandi sõidu lõpetamist ootab neid mälestuseks spetsiaalne t-särk.

Mulgi rattamaratoni autasustamine autasustamine algab kell 15.30. Õhtul kell 20 on aga osalejad oodatud Viljandi pärimusmuusika aita, kus autasustatakse rattamaratonide sarja parimaid.

Rattasõidul osalejaid ootab laupäeval soodustus Viljandis asuvates Premium 7 tanklates. Seal on võimalik maratonil startinud ratturile autole kütust osta tavahinnast kaks senti odavamalt.

Kui aga enne või pärast sõitu selgub, et rattal on tehnilisi probleeme, siis nende vastu saab abi Viljandis Vaksali tänaval Ugala vahetus läheduses asuvast rattapoest Klubisport. Laupäeval avatakse see maratonil osalejatele mõeldes tavapärasest poolteist tundi varem ehk kell 8.30.

Kergemat sorti vigadele leiab aga lahenduse ka stardipaigas olevatest rattakaupluste telkidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles