Hukkunud Läti koondise kapteni naine oli lapseootel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad, fännisallid – nii mälestavad tuhanded fännid oma traagiliselt hukkunud iidoleid.
Lilled, küünlad, fännisallid – nii mälestavad tuhanded fännid oma traagiliselt hukkunud iidoleid. Foto: Reuters/ScanPix

«Helistan sulle Minskist, armastan sind väga!» ütles Jaroslavli Lokomotiivi hokimees Pavel Trahhanov kolmapäeval telefonitsi oma abikaasale. Need olid viimased sõnad, mida Jekaterina mehelt kuulis.

See on vaid üks killuke suurest tragöödiast, millest eile rahvusvahelises meedias kirjutati. Trahhanov oli üks neist, kes istus kolmapäeval Jaroslavlis lennukisse, mis mõni hetk pärast õhkutõusmist maapinnale prantsatas.

Jekaterina leidis endas jõudu sellest telefonikõnest ajakirjanikele rääkida, ent samas korrutas ta: «Ma ei taha, ma tõesti ei taha seda uskuda!»

Pavel Trahhanovist jäid maha kaks poega. Nii nagu jäid isata paljude Lokomotiivi hokimängijate lapsed. Kuid nad vähemalt olid oma isa näinud, Läti hokilegendi Karlis Krastinši kolmas laps peab aga rahulduma vaid oma kuulsa papa fotode ning ema ja kahe õe mälestusega. Venemaa meedia teatel on Krastinši abikaasa Zane lapseootel.

Lokomotiiv oli rahvusvaheline meeskond, seepärast oli üleeile õhtul ja eile mälestusüritusi mitme riigi mitmes linnas. Küünlad põlesid Praha keskväljakul ja Bratislavas, leinas oldi Rootsis.

Liigutav tseremoonia peeti maha Minskis, kus Lokomotiiv pidi eile mängima. Spordihalli tribüünidele oli kogunenud täismaja inimesi, hokiväljakul olid suured fotod Jaroslavli klubi mängijatest, jääl oli Dinamo meeskond – peeti liigutavaid kõnesid ja mängiti leinamuusikat.

Samal ajal tegelesid jäähokiliiga KHL juhid ja klubide esindajad maisemate asjadega. Esmalt pandi paika, et kolmapäeva asemel stardib liiga tuleval esmaspäeval ning mis kõige tähtsam – Lokomotiiv mängib selles kaasa.

Juba lähipäevil loodetakse komplekteerida uus meeskond, mille peatreeneriks sai seni klubi noori juhendanud Pjotr Vorobjov. Tegemist on kogenud mehega, kes kunagi olnud ka Jaroslavli esindusmeeskonna tüüri juures.

Selleks, et Lokomotiiv oleks jätkuvalt täisväärtuslik meeskond, on teised KHLi klubid valmis loovutama oma mängijaid. Lisaks on paljud sellest linnast pärit või kunagi seal mänginud hokimehed rääkinud oma soovist naasta.

«Lokomotiivist saab täisväärtuslik meeskond ja treener otsustab, milliseid mängijaid ta endale soovib,» vahendas sports.ru KHLi asepresidendi Vjatšeslav Fetisssovi sõnu. Oma valmisolekust meeskonnaga liituda on teiste hulgas teatanud ka praegu USAs viibiv Aleksei Jašin. Venemaa hokilegend on karjääri jooksul veetnud Lokomotiivis mitu hooaega.

Lisaks on juba mitmed KHLi klubid teatanud rahalisest abist. Näiteks Moskva Dinamo kannab Lokomotiivi arvele kümme miljonit rubla, Ufa Salavat Julajev kaks miljonit. Juba on teada ka see, et hukkunud mängijate perekondadele makstakse valurahaks umbes 2,5 miljonit rubla. 

Kuid kogu kurva loo juures oli eilses päevas ka midagi positiivset. Ainsa mängijana õnnetuses ellu jäänud Aleksandr Galimov viidi eile Jaroslavlist Moskvasse Višnevski-nimelisse kliinikusse ning väidetavalt möödus lennureis hästi.

«Eile (kolmapäeval – toim) oli ta teadvusel ja isa sai temaga isegi suhelda. Nüüd viisime ta aga kunstlikusse koomasse,» rääkis kliiniku põletusosakonna juhataja Andrei Aleksejev Venemaa ajakirjanikele. «Seisund on endiselt üliraske ja ta vajab ööpäevaringset pidevat diagnostikat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles