Arstid: Galimovi seisund on stabiilne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Galimov (punases)
Aleksandr Galimov (punases) Foto: SCANPIX

Moskva arstide sõnul on kohutavas lennutragöödias ainsa hokimängijana ellu jäänud Aleksandr Galimovi seisund stabiilne.

Üle 80 protsendi mehe kehast on kaetud põletushaavadega, kuid sellele vaatamata olid arstid edasise suhtes lootusrikkad.

«Mängija seisund on väga tõsine. Aga tänu kolleegide hiilgavale tööle, on tema seisund praegu stabiilne,» teatas haigla raviarst Valeri Kubushkin.

Arstid on teatanud, et väldivad igasuguseid prognoose, kuid loodavad, et hokimängija tugev organism aitab neil tema elu päästa.

«Kui rohkem kui pool inimese organismist on kaetud põletustega, siis loetakse patsiendi seisundit kriitiliseks,» sõnas radioloog Pavel Tkatšuk, kelle sõnul on määrava tähtsusega just kolmas ja neljas päev. Just siis jõuab kannatanu organismi mürgisus oma kõrgpunkti.

Lisaks Galimovile jäi ellu ka meeskonnaliige Aleksandr Sizov, kelle seisund pole nii tõsine kui Galimovi oma. «Tema seisund püsib tõsine, aga ta tunneb end juba paremini,» teatas haigla peaarst Mogeli Khubutia. «Täna hommikul otsustati teda opereerida. Tal opereeritakse paremat reieluud.»

Lennukis olnud 45 inimesest hukkus 43. Ellu jäi vaid Aleksandr Galimov ja meeskonnaliige Aleksandr Sizov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles