Venemaa koondise kapten: erutust ma eestlastele mõeldes ei tunne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarass Htei.
Tarass Htei. Foto: FIVB

Vähemalt otsesõnu Venemaa koondislased Eesti võrkpallureid EMi finaalturniiri avakohtumises ei alahinda. Aga tugevamaks nad end peavad, mis on ka loomulik – tugevam ju Maailmaliiga võitja ongi.

Alateadvuses lööb rahulolu alagrupi soodsa koosseisu üle vast siiski välja ja arvatavasti ei näita venelased kohe maksimaalset jõudu. Sellest tulenevalt on Eesti koondis mitmel korral Venemaa vastu esimese geimi võitnud. Ka eelmisel EMil kaks aastat tagasi, kirjutab volley.ee.

Diagonaalründaja Maksim Mihhailov kuulutati suvel Maailmaliiga mainekaima auhinna, kõige väärtuslikuma mängija priisi vääriliseks. Tema arvamus alagrupikaaslaste kohta oli lugupidav: «Treeningukogunemistel jälgisime (küllap peab Mihhailov silmas ka videosalvetisi – volley.ee) erinevaid turniire oma alagrupikaaslaste esituses. Eestlased, nagu ka tšehhid, jätsid hea mulje. Portugal võitles tugevate vastastega visalt Maaailmaliigas. Selgeid autsaidereid meie alagrupis ei ole. Kõikide vastu läheme mängima täisjõuga. Kui alustad halvasti, ei pruugi isegi lõpuks oma mängu leida.»

Mitmes EMi eelses usutlused on asjatundjad Tšehhi meeskonna medalipretendentide hulka arvanud. Tarass Htei, Venemaa koondise üks autoriteetsemaid liikmeid, võõrustajaid favoriidiks ei pea, plusspoolele paigutab ta vaid tšehhide häälestatuse ja publiku toetuse. Eesti võrkpallist ei tea ta oma sõnul absoluutselt midagi.

«Pole eestlastega kunagi kohtunud klubi ega koondise tasemel. Meil ei tohiks baltlastega probleeme tekkida. Igal juhul erutust ma eestlastele mõeldes ei tunne. Arvan, et võidame alagrupis kõiki. Ka portugallasi, kes üritavad mängida kiirelt, kuna neil napib pikkust,» rääkis Htei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles