Putin: Venemaa sattus jalgpalli MMi ajal tohutute küberrünnakute alla

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin sai ka ise jalgpalli MMi võitjakarikat katsuda
Venemaa president Vladimir Putin sai ka ise jalgpalli MMi võitjakarikat katsuda Foto: Cal Sport Media / Cal Sport Media/Sipa USA

Jalgpalli MM-i ajal korraldati Venemaa vastu ligi 25 miljonit küberrünnakut, ütles esmaspäeval Vene president Vladimir Putin. Siiski ei täpsustanud ta, kes võis olla rünnakute taga.

«Maailmameistrivõistluste ajal neutraliseeriti Vene infotaristu vastu ligi 25 miljonit küberrünnakut ja muud kuritegelikku akti, mis olid ühel või teisel moel seotud jalgpalli MM-iga,» ütles Putin kohtumisel julgeolekuametite juhtidega, teatas Kreml esmaspäeval.

«MMi edu taga on tohutu ettevalmistus, analüütiline ning operatiiv- ja infotöö, me tegutsesime maksimaalse võimekuse ja keskendumisega,» ütles Putin.

Lääs on korduvalt süüdistanud Venemaad küberrünnakute korraldamises. Reedel esitas USA 12 Vene sõjaväeluureohvitserile süüdistuse Hillary Clintoni ja Demokraatliku Partei 2016. aasta valimiskampaaniasse häkkimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles