Stosur alistas US Openi finaalis suursoosiku Williamsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Stosur võidukarikaga.
Samantha Stosur võidukarikaga. Foto: SCANPIX

Naiste tennis sai järjekordse suure slämmi turniiri võitja, kui 27-aastane austraallanna Samantha Stosur alistas USA lahtiste meistrivõistluste finaalis suursoosikuks peetud Serena Williamsi.

Juba enne turniiri algust peeti tänavuse hooaja viimase suure slämmi turniiri peamiseks soosikuks Williamsit, kuid üllatuslikult võitis vaid tund ja 13 minutit kestnud kohtumise 9. asetatud Stosur 6:2, 6:3. Kokku veetis Stosur aga kahe nädala jooksul väljakul 12 tundi.

Karjääri jooksul 13 suure slämmi turniiri võitnud Williams ei näidanud küll oma parimat tennist, kuid see ei vähenda Stosuri võidu väärtust.

«See oli minu elu üks paremaid päevi,» sõnas Stosur pärast mängu. «Alates sellest, kui hakkasin tõsisemalt tennisega tegelema ja sain üldse aru, mis see suure slämmi turniir on, olen sellest võidust unistanud.»

«Sam mängis väga hästi,» tunnustas Williams. «Andsin endast parima, aga ta oli täna parem.»

Austraallanna oli varem vaid korra suure slämmi turniiri finaalis mänginud – 2010. aasta Prantsusmaa lahtistel pidi ta tunnistama Francesca Schiavone paremust. Seni oli tal kirjas vaid suure slämmi võit paarismängus – 2005. aastal samuti US Openil.

Viimati võitis Austraalia naistennisist suure slämmi turniiri 31 aastat tagasi, kui Evonne Goolagong Cawley võidutses Wimbledonis.

Tänavuse hooaja neljast suure slämmi turniirist kolm võitis naine, kel varem ühtegi suurturniiri võitu polnud – Prantsusmaa lahtistel võidutses hiinlanna Na Li, Wimbledonis Petra Kvitova ning nüüd Stosur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles