Williams pukikohtunikule: sa oled vihkaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams pukikohtunikuga vaidlemas.
Serena Williams pukikohtunikuga vaidlemas. Foto: SCANPIX

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis oli ka üks inetu vahejuhtum, kui suursoosikuks peetud Serena Williams pukikohtuniku otsusega rahul polnud ning seda ka häälekalt väljendas.

Vahejuhtum leidis aset teise seti avageimis, kui Williams oli enda servil 30:40 kaotusseisus.

Varem kolmel korral US Openil võidutsenud ameeriklanna karjus keset punktimängimist «come on!», kuna uskus, et tegemist oli äralöögiga ning ta viigistas seisu, kuid pukikohtunik Eva Asderaki teatas, et kuna ta karjus enne, kui punkt oli mängitud, segas ta niimoodi Samantha Stosuri vastulööki ja seega rikkus reegleid ning punkt läks Stosurile, mis tähendas, et ta murdis Williamsi servi ja asus teist setti 1:0 juhtima.

Tegemist oli igati õige otsusega, kuna reeglite järgi ei tohi punktimängimise ajal vastast segada, ent Williams ei tahtnud Asderaki otsusega kuidagi leppida.

Mäletatavasti sattus Williams US Openil skandaali ka kaks aastat tagasi, kui hakkas poolfinaalis joonekohtunikuga vaidlema ning tagatipuks kaotas punkti ja ühtlasi ka matši Kim Clijstersile.

«Kas sa pole mitte see, kes mulle eelmine kord keeras?» küsis Williams Asderaki käest, meenutades kahe aasta tagust vahejuhtumit. «Jah, oled küll.»

Tegelikult oli toona pukikohtunikuks Louise Engzell.

Williams sai täna enda selja taha ka New Yorki publiku, kes teda häälekalt toetas. Vahejuhtumi tõttu tekkis Stosuri mängu pisut ebakindlust ja Williamsil õnnestus kohe tema servigeim võita ja seis viigistada.

Poolte vahetuse ajal ei jätnud Williams oma arvamust enda teada, vaid jagas seda ka Asderakiga.

«Sain karistada selle pärast, kes ma olen? Kui ma viimati kontrollisin, olime me Ameerikas. Kas saan karistada ka siis kui vett võtan? Tõesõna, ära isegi vaata mind. Ma luban sulle... ära vaata mind, sest ma pole see. Ära vaata minu poole,» sõnas Williams justkui ühe hingetõmbega.

«Kui ma sulle kunagi koridoris vastu tulen, kõnni teises suunas. Sa oled kontrolli alt väljas. Täiesti kontrolli alt väljas. Sa oled vihkaja, sa oled sisemiselt ebaatraktiivne. Kes midagi sellist teeks. Ja ma ei kurda kunagi,» jätkas ta oma tiraadi.

Stosur alistas Williamsi 6:2, 6:3, võites oma karjääri esimese suure slämmi turniiri. Kohtumise lõppedes surus Stosur lisaks Williamsile ka Asderaki kätt, kuid Williams keeldus seda tegemast. Kas Williams oma käitumise eest ka karistada saab, pole veel teada.

Videot juhtunust saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles