Williamsile määrati kohtuniku solvamise eest rahatrahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams pukikohtunikuga vaidlemas.
Serena Williams pukikohtunikuga vaidlemas. Foto: SCANPIX

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis pukikohtuniku Eva Asderaki otsuse peale pahandanud ning seda häälekalt väljendanud Serena Williamsile määrati Asderaki solvamise eest 2000 dollari (üle 1400 euro) suurune rahatrahv, kuid ameeriklanna pääses suure slämmi turniiri keelust.

USA Tenniseliit teatas oma avalduses, et kuigi Williamsi käitumine oli ebasobiv, ei peetud seda suureks rikkumiseks ning seetõttu pääses ta võistluskeelust, vahendab BBC.

Williams kaotas finaalis 2:6, 3:6 austraallanna Samantha Stosurile, inetu vahejuhtum leidis aset teise seti avageimis.

Williams oli enda servil 30:40 kaotusseisus, kui karjus keset punktimängimist «come on!», kuna uskus, et tegemist oli äralöögiga ning ta viigistas seisu, kuid pukikohtunik teatas, et kuna ta karjus enne, kui punkt oli mängitud, segas ta niimoodi Stosuri vastulööki ja seega rikkus reegleid ning punkt läks Stosurile, mis tähendas, et ta murdis Williamsi servi ja asus teist setti 1:0 juhtima.

Tegemist oli igati õige otsusega, kuna reeglite järgi ei tohi punktimängimise ajal vastast segada, ent Williams ei tahtnud Asderaki otsusega kuidagi leppida.

Mäletatavasti sattus Williams US Openil skandaali ka kaks aastat tagasi, kui hakkas poolfinaalis joonekohtunikuga vaidlema ning tagatipuks kaotas punkti ja ühtlasi ka matši Kim Clijstersile.

2009. aastal määrati Williamsile lisaks hiiglaslikule rahatrahvile (175 000 dollarit) ka kaheaastane katseaeg – juhul kui ta kahe aasta jooksul suure slämmi turniiridel sarnaseid rikkumisi vältida suudab, vähendatakse rahatrahv 82 500 dollarini, vastasel juhul aga võib teda ees oodata suure slämmi turniiridel osalemise keeld.

Kuigi Williamsi käitumine pühapäevases finaalis oli kõike muud kui sobilik, pääses ta seekord 2000-dollarilise rahatrahviga. Arvestades, et ta teenis finaali jõudmisega 900 000 dollarit (lisaks 500 000 dollarit selle eest, et oli US Openile eelnenud turniiride – Stanfordi, San Diego, Toronto, Cincinnati ja New Haveni – kokkuvõttes parim), on see tema jaoks ilmselt üsna tähtsusetu summa.

Williams nimetas oma monoloogis Asderakit muu hulgas vihkajaks ning sisemiselt ebaatraktiivseks inimeseks.

Kui Williamsilt mängujärgsel pressikonverentsil vahejuhtumi kohta küsiti, vastas ameeriklanna: «Ma isegi ei mäleta, mida ütlesin, olukord oli lihtsalt nii pingeline. Eks ma näen pärast Youtube’ist, mida ütlesin. Olin nii enda tsoonis, et ma tõesti ei tea, mida ma ütlesin.»

Meenutuseks mõned Williamsi «parimad palad» Asderakile öeldust:

«Kui ma sulle kunagi koridoris vastu tulen, vaata teises suunas. Sa oled kontrolli alt väljas, sa oled vihkaja ja sisemiselt ebaatraktiivne.»

«Kes niimoodi teeb? Ja ma ei kaeba kunagi. Vau. Tõeline luuser.»

«Sain sellepärast karistada, et väljendasin end. Kui viimati kontrollisin, olime me Ameerikas.»

«Kas ma vett võiksin saada? Või saan ma selle eest ka karistada, kui vett joon? Tõesõna, ära isegi vaata minu poole.»

Videot Williamsi tiraadist saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles