Järjekordne dopinguskandaal ajas Jelena Välbe ja RUSADA tülli

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Välbe ei olnud olümpial ametlikult, vaid mitteametlikult. Vladimir Putini pildiga telefon kõrva ääres, saab asju ajada ka sedamoodi.
Jelena Välbe ei olnud olümpial ametlikult, vaid mitteametlikult. Vladimir Putini pildiga telefon kõrva ääres, saab asju ajada ka sedamoodi. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusasprinter Polina Kovaljova sai nelja-aastase võistluskeelu, sest ta polnud aasta jooksul kolmel korral dopinguküttidele kättesaadav, vahendab Inside the Games. Samas kinnitas Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe Sport Ekspressile, et Venemaa Antidoping (RUSADA) proovib Kovaljova võistluskeeldu lühendada.

Nimelt pikendas Kovaljova karistust nelja aastani just Venemaa suusaliit, kes on tüdinenud erinevatest dopinguskandaalidest. Seejärel andis RUSADA aga mõista, et iga Venemaa sportlane ei pea hiljutiste dopinguskandaalide tõttu nii jõhkrat karistust saama, sest praeguse võistluskeelu järgi jääks 25-aastane Kovaljova eemale ka 2022. aasta Pekingi olümpiamängudest.

«RUSADA saatis meile paar kirja, öeldes, et nelja-aastane võistluskeeld on võimatu,» sõnas Välbe. «Lubatud on mõned täiendavad sanktsioonid, kui need pole eeskirjadega vastuolus,» oli ta nõutu.

RUSADA juhi Juri Ganuse sõnul üritatakse sportlast kaitsta. «On reegleid, mida ei saa rikkuda. Ma saan väga hästi aru, et Venemaa suusaliit tahab näidata, kuidas nad dopingutarvitamise vastu võitlevad ning proovivad korda majja luua, kuid praegu üritame aidata siiski sportlast,» ütles ta.

Kovaljova Pyeongchangi olümpiamängudel «Olümpiasportlased Venemaalt» koondisesse ei kuulunud. Tema parim tulemus eelmisel hooajal oli Dresdeni MK-sprindi 20. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles