Vangi minev Nykänen: olen sama vihane kui näljane krokodill

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen
Matti Nykänen Foto: SCANPIX

Ülemkohus lükkas tagasi kõmulise suusahüppaja Matti Nykäneni apellatsiooni ning seetõttu peab neljakordne olümpiavõitja oma endise abikaasa ründamise eest 16 kuuks vangi minema.

«Olen sama vihane kui näljane krokodill!» sõnas Nykänen 7 päivääle. «Mind paneb imestama, kuidas mu karistus jõusse jäeti, kui on selge, et Mervi valetas ja mina rääkisin tõtt.»

Süüdistuse kohaselt ründas Nykänen 2009. aasta jõululaupäeval oma toonast abikaasat Mervi Tapolat noaga ning üritas teda kägistada hommikumantli vööga. Nykänenile esitati süüdistus tapmiskatses, mullu 24. augustil mõisteti ta süüdi kehavigastuste tekitamises ja karistuseks määrati 16-kuuline vanglakaristus, lisaks pidi ta Tapolale valurahana maksma 5000 eurot ning tasuma 3000 eurot kohtukuludeks. Samal kuul andis Tapola 15. korda lahutuse sisse.

Kuna aga Nykänen polnud talle määratud karistusega rahul, esitas ta apellatsiooni, ent ülemkohus otsustas, et esialgne karistus jääb kehtima ja seega tuleb 48-aastasel mägikotkal oma elus teist korda trellide taha minna – seitse aastat tagasi mõisteti ta süüdi kallaletungis ja määrati 26-kuuline karistus, aga kuna tegemist oli esimese vanglakaristusega, pääses ta trellide tagant 11 kuu pärast.

Nykänen on algusest peale väitnud, et tol jõululaupäeval ei rünnanud mitte tema Tapolat, vaid hoopis vastupidi. «Ma kaitsesin ennast, kui ta hulluks läks,» kommenteeris Nykänen 7 päivääle.

Nykäneni sõnul oli Tapola sinikates, kuna ta koperdas tihti purjus peaga. «Ja iga kord pärast kukkumist hakkas rääkima, et Matti tegi! Isegi siis, kui ma polnud kodus, väitis ta ikka, et mina lõin,» selgitas Nykänen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles