Postimehe video: Horvaatia võeti kangelastena vastu, meeskonda tervitas hävitajate aueskort

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MMil teise koha saavutanud Horvaatia koondist võttis esmaspäeval Zagrebis kangelastena vastu umbes 250 000 fänni. Kui jalgpallurite lennuk esmaspäeval Horvaatia õhuruumi sisenes, korraldasid õhujõudude hävitajad sellele aueskordi.

Veel kümned tuhanded inimesed tervitasid jalgpallureid teel lennujaamast kesklinna, kui nende buss aeglaselt mööda tänavaid liikus ja tihti peatus. Horvaatia riigiraudtee müüs rongipileteid poole hinnaga, et fännid saaksid Zagrebisse sõita. Pealinna võimud aga andsid teada, et esmaspäeval on ühiskondlik transport tasuta.

«Mis ma oskan öelda! Täname sind Horvaatia, täname sind Zagreb!» ütles koondise kapten Luka Modrić, kes hääletati MMi parimaks mängijaks.

Horvaatia jõudis esimest korda MMi finaali. Pühapäeval Moskva Lužniki staadionil peetud kohtumises jäädi 2:4 alla Prantsusmaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles