Norralased nõuavad alpimaja lubamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Dale Oen
Alexander Dale Oen Foto: SCANPIX

Norra päevaleht Aftenposten kirjutas eile austraallaste leiutatud alpitelgist, mis on mõeldud ujujatele – telki saab paigaldada ükskõik millise basseini peale ning tekitada kõrgmäestikuefekti.

Norras on aga alpimaja (ka alpitelk, alpituba jms) olnud 2003. aastast keelatud, kuna sisuliselt võrdustati see dopingu pruukimisega
Tänavusel ujumise MMil 100 m rinnuliujumises kuldmedali võitnud norralase Alexander Dale Oeni hinnangul on see sportlaste suhtes ebaaus, et Norras kehtivad muust maailmast erinevad reeglid. «Kui kaua Norra teistest maas kavatseb lonkida?» küsis pahane Dale Oen.

Dale Oeniga oli sama meelt ka kahekordne olümpiavõitja, laskesuusataja Emil Hegle Svendsen. «Suurem osa Norra sportlasi on seda meelt, et alpimaja kasutamise keeld tuleks tühistada.

Ma ei saa aru, miks mujal maailmas on see lubatud, aga meil mitte, kui see pole rahvusvaheliste anti-dopingu reeglitega vastuolus,» imestas Svendsen. «Teiste riikide sportlased teevad meie üle nalja ja käivad küsimas, kas see on meil tõepoolest keelatud.»

Norra Olümpiakomitee president Jarle Aambø tunnistas, et pole sugugi võimatu, et sportlaste soovile tullakse vastu. «Oleme nüüd valmis sellel teemal arutlema, aeg on selleks küps,» sõnas ta. «Reeglid peaksid kõikjal olema samad ja on üsna ebareaalne, et alpimajad mujal keelataks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles