Pareiko unistuse purustanud APOEL pole peksupoiss

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südikas APOEL näitas, et nendega tuleb arvestada.
Südikas APOEL näitas, et nendega tuleb arvestada. Foto: AP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga play-off’is Sergei Pareiko tööandja Krakowi Wisla alistanud Nikosia APOEL tõestas alagrupiturniiri esimeses kohtumises, et ei tulnud suurturniirile vaid statisti rolli täitma.


Teisipäeva õhtul võideti koduväljakul Peterburi Zeniti 2:1 ning tõusti koos Donetski Šahtjori alistanud FC Portoga G-alagrupi liidriks.

«Loomulikult toob selline võit tohutult rõõmu,» sõnas Küprose klubi lootis Ivan Jovanovic rahulolevalt. «Me tahame olla konkurentsivõimelised ja tõestasime, et väärisime edasipääsu play-off’ist.»

Vastaste peatreener kiitis
Mäletatavasti kaotas APOEL play-off’i esimeses kohtumises võõrsil Wislale 0:1, kuid domineeris täielikult kodus ja sai 3:1 võidu. Edasine loos saareriigile ühtegi tõelist Euroopa suurklubi vastaseks ei toonud, kuid seltskond on väga ühtlane.

«Ma valetaksin, kui ütleksin, et meie põhieesmärk on nii ühtlasest alagrupist edasi pääseda. Eelkõige peame tõestama, et oleme siia jõudmist väärt,» ei tahtnud Jovanovic suuri sõnu teha.
Zeniti itaallasest peatreener Luciano Spalletti aga kiitis võitjaid ning lükkas ümber väite, nagu oleks venelased neid alahinnanud.

«APOEL oli täpselt nii hea, nagu ma arvasin – kiire ja agressiivne. Samas pidanuks me parema tulemuse saama,» arvas Spalletti. «Meil oli teisel poolajal väga häid võimalusi, kuid me ei suutnud neid kahjuks ära kasutada.»

Eestlased mängivad täna
Võimaluste kasutamises oli aga esmaklassiline tiitlikaitsjale FC Barcelonale külla sõitnud Itaalia meister AC Milan, kes Nou Campilt viigipunktiga naasis. Milan läks juba 24. sekundil Alexandre Pato sooloväravast juhtima – brasiillase tabamus oli Meistrite liiga ajaloos kiiruselt viies.
«Selle jooksuga oleks Pato isegi Usain Bolti maha jätnud,» kiitis katalaanide peatreener Pep Guardiola iluväravat.

Seejärel hakkas kodumeeskond täielikult domineerima ning läks ise 2:1 juhtima. Barcelona veeretas pärast juhtohjade haaramist palli aga pidevalt üle ja viimane sõna jäi öelda hoopis külalistele, kui kohtuniku antud üleajal Thiago pärast nurgalööki 2:2 lõi. Milan oli oma võimalused pea sajaprotsendiliselt ära kasutanud.

«Milani mängijatel on tšempionite mentaliteet. Neid ei saa üheski situatsioonis maha kanda – nad tahavad alati võita,» kiitis Barcelona väravavaht Victor Valdes. «Nad on tõeline Euroopa suurklubi.»

Eile hilisõhtul peetud kohtumised polnud Postimehe trükkimineku ajaks veel lõppenud, kuid juba täna seisab Eesti jalgpalluritel ees Euroopa liiga alagrupiturniir. Ragnar Klavani tööandja AZ Alkmaar võõrustab rootslaste Malmöt, Sergei Pareiko leivaisa Krakowi Wisa aga taanlaste Odenset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles